Милиардерът Илон Мъск предупреди, че военните конфликти в Близкия изток

...
Милиардерът Илон Мъск предупреди, че военните конфликти в Близкия изток
Коментари Харесай

Илон Мъск: Вървим към Трета световна война

Милиардерът Илон Мъск предизвести, че военните спорове в Близкия изток и Украйна могат да се трансфорат в Трета международна война, написа вестник „ Уолстрийт Джърнъл “.

В подкаст полемика на своята обществена платформа X (бившият Туитър), шефът на „ Тесла “ съобщи, че главният приоритет на Съединени американски щати би трябвало да бъде избягването на Третата международна война и недопускането на обстановка, в която „ районен спор бързо може да се трансформира в световен “.

Предприемачът добави също, че „ военната мощност на Съединени американски щати не е това, което е била в миналото “, изключително спрямо другите световни сили.

„ За да формулираме нещата вярно, в този момент никой не чака Трета международна война, тъй че би трябвало да допуснем, че това може да се случи. И когато нещата излязат отвън надзор, преди да се усетите, ще имаме голям световен спор с опустошаване, което надалеч надвишава Първата и Втората международна война “, изясни той.

Мъск смята, че „ Съединени американски щати принуждават Русия да задълбочава връзките си с Иран и Китай, което може да докара до злополука за Съединени американски щати.

По неговите думи Русия, с нейното обилие от първични материали, и Китай, с промишления си потенциал са „ страхотна композиция “.

В онлайн полемиката, към която се причисли и републиканският претендент за президент Вивек Рамасвами, Мъск прикани Съединени американски щати да намерят път към мир в Украйна и „ да възобновят естествените връзки с Русия “.

Милиардерът обърна внимание, че няма антируски протест в рускоезичните региони на Украйна, което значи, че актуалната фронтова линия може да се трансформира в линия на преустановяване на огъня или в непрекъсната граница.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР