Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще се оттегли от поста

...
Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще се оттегли от поста
Коментари Харесай

Мъск търси „някой достатъчно глупав“ да го замести в Twitter

Милиардерът Илон Мъск разгласи, че ще се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Twitter Inc, откакто откри собствен заместител. Той въпреки всичко ще продължи да ръководи някои основни подразделения на платформата за обществени медии, оповестява Reuters.

Ще подам оставка като основен изпълнителен шеф незабавно щом намеря някой задоволително малоумен, с цел да поеме работата! След това просто ще ръководя екипите за програмен продукт и сървъри “, написа Мъск в Twitter.

Придобиването на Twitter от Мъск против 44 милиарда $ през октомври беше белязано от безпорядък и несъгласия, като някои вложители се тормозят, че той е прекомерно заплеснат, с цел да ръководи вярно своя производител на електрически коли Tesla Inc, където той взе участие персонално в производството и инженерството.

Това е първият път, когато Мъск загатва, че се отдръпва като началник на платформата за обществени медии, откакто потребителите на Twitter гласоподаваха за това в анкета, която милиардерът започва в неделя вечерта.

В допитването 57.5% от към 17.5 милиона души гласоподаваха с „ да “. Мъск сподели в неделя, че ще се съобрази с резултатите. Той не уточни времева рамка по кое време ще се отдръпна и още не е посочен правоприемник.

Резултатите от допитването приключиха бурна седмица, която включваше промени в политиката за дискретност на Twitter и прекъсване - и възобновяване - на сметки на публицисти, което провокира наказание от новинарски организации, групи за покровителство и публични лица в цяла Европа.

Призивите на Уолстрийт към Мъск да се отдръпна нарастват от седмици и неотдавна даже най-големите почитатели на Tesla сложиха под въпрос фокуса му върху платформата на обществените медии и по какъв начин тя може да го отвлече от ръководството на производителя на електрически автомобили.

Самият Мъск сподели, че има прекалено много задължения и ще търси основен изпълнителен шеф на Twitter. В неделя обаче той сподели, че няма правоприемник и че „ никой не желае работата, която в действителност може да поддържа Twitter жив “.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинИлон Мъск Twitter обществена мрежа ПоследниНай-четениКомпании 4 Мъск търси „ някой задоволително малоумен “ да го замести в Twitter Енергетика 424 Кои европейски страни се оправят най-добре с енергийната рецесия? Енергетика 336 Държавата ще поема контрола над „ Лукойл Нефтохим “ при потребност Градоустройство 676 Европрограмата за саниране на блокове публично започва Любопитно 14988 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2423 Българската „ Мегапрофил ИГ “ удвоява производството си в Русе Компании 2177 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Компании 1784 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР