Милиардерът Илон Мъск беше разкритикуван в китайските социални мрежи, след

...
Милиардерът Илон Мъск беше разкритикуван в китайските социални мрежи, след
Коментари Харесай

Илон Мъск критикуван, че пречи на Китай в космоса

Милиардерът Илон Мъск беше неодобрен в китайските обществени мрежи, откакто стана ясно, че два от неговите спътници за малко не са се сблъскали с китайската космическа станция, съобщи Франс прес.

Най-богатият човек в света, който бе определен и за персона на годината от сп. " Тайм ", е доста прочут в Китай поради електрическите си коли Tesla. Но неговата компания за преодоляване на космоса SpaceX му завоюва рецензии от страна на китайските интернет консуматори, написа Българска телеграфна агенция.

Според документ, адресиран при започване на декември от Пекин до Бюрото по галактически въпроси към Организация на обединените нации във Виена, китайската галактическа станция Тянгун е трябвало на два пъти, през юли и през октомври, да извърши маневри за отбягване на рискова среща със спътници на SpaceX. 

" Подгответе се за протест на Tesla ", написа консуматор в китайската обществена мрежа Вейбо. " Има нещо иронично в това, китайците купуват Tesla, дават пари на Мъск, с цел да пуска той спътници и да ги хвърля против китайската галактическа станция ", показва различен консуматор.

Китайският пазар е основен за канадско-американския милиардер от южноафрикански генезис. Tesla продава в Китай към четвърт от продукцията си, има и завод в Шанхай.

В космоса SpaceX пък изстреля съзвездие от над 1500 спътника, наречено Старлинк. Те ще реализират интернет връзка в четирите краища на света.

Китай изстреля тази година главния модул на галактическата си станция Тянгун (в превод Небесен дворец), чието създаване би трябвало да завърши идната година. Два екипажа от по три астронавта бяха там от юни.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР