Милиардерът Илън Мъск сериозно разглежда възможността да отиде на живее

...
Милиардерът Илън Мъск сериозно разглежда възможността да отиде на живее
Коментари Харесай

Илън Мъск обмисля да се премести на Марс

Милиардерът Илън Мъск съществено преглежда опцията да отиде на живее на Марс.

" Има към 70% късмет това да се случи. Ако стане, бих знаел какво да върша там. И може да е за непрекъснато - в този момент приказваме, че ще можем да се връщаме от Марс, само че това в действителност не е несъмнено ", съобщи Мъск в изявление за предаването Axios.

За разлика от други специалисти в региона, предприемачът счита, че полет с хора до Марс ще бъде вероятен след към седем години, а билетите ще костват стотици хиляди долари. Допълни също, че сходен полет може да бъде съдбовен.

" Вероятността да умреш на Марс е доста по-голяма, в сравнение с Земята. Ще бъде мъчно. Смъртта е много евентуална, когато пътуваш в дребна консерва из космоса ", сподели още Мъск, визирайки галактическите кораби.

Ако въпреки всичко успее да се приземи на Марс, южноафриканецът възнамерява да работи нонстоп за построяването на база там.

" Няма да има време за приятни занимания. И средата ще е доста тежка. Има голям късмет да умрем там. Не знаем дали ще можем да се върнем. Е, не звучи ли това като съвършено бягство за богати хора? ", добави още шеговито Мъск.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР