Милиардерът и шеф на Virgin Group Ричард Брансън планира да

...
Милиардерът и шеф на Virgin Group Ричард Брансън планира да
Коментари Харесай

Ричард Брансън смята да пусне най-бързия транспорт до 2-3 години

Милиардерът и началник на Virgin Group Ричард Брансън възнамерява да пусне свръхбързият превоз hyperloop през идващите 2-3 години. Брансън управлява компанията Virgin Hyperloop One - една от дребното, които развиват технологията, за която се счита, че ще провокира гражданска война в превоза .

 До три години хора ще пътуват със свръхзвуковия Hyperloop
До три години хора ще пътуват със свръхзвуковия Hyperloop

Скоро ще бъде оповестена първата линия на транспортната система

Според милаирдера превръщането на пътуването hyperloop в действителност към този момент не е дълготрайна фантазия. " Говорим за 2 до 3 години, не след доста години. Децата и внуците ми ще желаят същите неща, които желая и аз - те ще желаят да стигнат до местата по-бързо ", съобщи той пред CNBC.

Транспортната система hyperloop ще бъде по-бърза от въздушния превоз, само че с дребна част от разноските. Влаковете с формата на шушулки ще се движат благодарение на система от магнити в огромни подземни или надземни тръби, развивайки към 1200 км/ч.

 От Абу Даби до Дубай за 12 минути? Свръхзвуковият превоз идва в ОАЕ
От Абу Даби до Дубай за 12 минути? Свръхзвуковият превоз идва в ОАЕ

Hyperloop прави още една крачка напред

Дубай към този момент работи върху развиването на транспортната система за транспорт на товари, а разработчиците се надяват да вкарат технологията по целия свят, като в проектирането на системите към този момент са вложени стотици милиони долари. Брансън възнамерява да развие технологията в Индия , както и в други страни през идващите няколко месеца.

" Когато става дума за шушулките, които ще доближават 600, 700, 800 благи в час (1000-1300 км/ч), натоварени както с хора, по този начин и с товари, това е извънредно вълнуващо ", сподели Брансън. Той разказа опцията, която ще разреши на хората да заобикалят тапите, " скачайки в шушулката ".

 Милиардерът Ричард Брансън влага в революционна технология на превоз
Милиардерът Ричард Брансън влага в революционна технология на превоз

Компанията ще бъде преименувана на Virgin Hyperloop One

" Причината, заради която аз станах ръководител на тази компания, e, че намирам това за необикновено вълнуващо. Ако можем да въведем Virgin Hyperloop в редица разнообразни страни и да ги свържем, това ще сближи света ", съобщи предприемачът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР