Милиардерът и съосновател на Twitter Джак Дорси обяви, че ще

...
Милиардерът и съосновател на Twitter Джак Дорси обяви, че ще
Коментари Харесай

Съоснователят на Twitter Джак Дорси ще налее милиони в експеримент с базов доход

Милиардерът и съосновател на Twitter Джак Дорси разгласи, че ще похарчи милиони за изпробване с базов приход.

Експериментът на Дорси е част от огромна самодейност, наречена Mayors for a Guaranteed Income. Групата разгласи, че в програмата може да бъдат включени до 7 милиона американци в 14 града, в това число Лос Анджелис, Атланта, Нюарк, Ню Джърси и Джаксън, Мисисипи. Включените в програмата кметове споделят, че възнамеряват да започват пилотни стратегии с обезпечен приход в градовете си на неуточнена бъдеща дата, предава Business Insider.

Подобни предложенията на могат да бъдат проследени обратно в историята чак до 16-ти век, като американската история се популяризират от необятен кръг водачи, в това число Томас Пейн и Мартин Лутър Кинг, младши.

Коалицията, която стои зад настоящия опит, декларира, че обезпечаването на обезпечен приход може да извади жителите от бедността и да смекчи икономическите и кариерните удари на коронавирусната рецесия.

Не я ясно кои жители ще дават отговор на изискванията за заплащания и какъв брой ще получават всеки месец по проекта. Той планува главния приход като гъвкава добавка към съществуващите обществени стратегии. Поне два града - Джаксън, Мисисипи и Стоктън, Калифорния - показани в обединението на кметовете към този момент имат работещи пилотни стратегии с обезпечен приход, до момента в който Чикаго, Нюарк и Атланта имат специфични групи, които изследват свои стратегии, съгласно уеб страницата на групата.

Привържениците на програмата споделят, че обезпечен приход би могъл да бъде най-хубавият метод за справяне с неравенството сред най-богатите и най-бедните американци - бездна, която се разраства още повече по време на пандемията на ковид.

Критиците считат, че икономическите резултати от сходни оферти не са в детайли проучени и биха могли да спрат получателите да работят, заяви по-рано Business Insider.

Все отново Дорси не е единственият богат американец, който опитва с повсеместен главен приход. Предприемачът и някогашен претендент за президент Андрю Ян разгласи през май, че ще дава 500 $ до 20 нюйоркчани всеки месец през идващите пет години за да тества резултатите от политиката.

Ян направи своето предложение за главен приход - скица, наречена Freedom Dividend, която ще заплаща на всеки възрастен американец 1000 $ месечно. Това беше съществена част от неговата президентска акция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР