Милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс каза, че коронавирусът

...
Милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс каза, че коронавирусът
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Коронавирусът може да се окаже патогенът на века

Милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс сподели, че коронавирусът (COVID-19), който към този момент взе живота на към 2 900 души, а над 83 000 са инфектирани в международен мащаб, може да се окаже "патогенът на века, за който сме се тормозили ", написа СиЕнБиСи.

"Надявам се обстановката да не е толкоз неприятна, само че би трябвало да приемем и че може да бъде, до момента в който не се уверим в противното ", сподели Гейтс.

Гейтс и брачната половинка му Мелинда основават фондацията "Bill and Melinda Gates Foundation " през 2000 година, с цел да оказват помощ за подобряването на здравето в международен мащаб, както и за битка с крайната беднотия. Фондацията разгласи на 5 февруари, че ще подари 100 милиона $, с цел да помогне за намирането на лекуване и за разширение на тестванията на вируса, изключително за по-бедните страни.

Според Гейтс вирусът съставлява сериозна опасност за света, защото е надалеч по-смъртоносен и инфектиран от доста други смъртоносни вируси, с които човечеството се е сблъсквало през последните години.

"Първо, това може да убие здрави възрастни хора, както и възрастни хора със съществуващи здравословни проблеми. Второ, COVID-19 се предава много елементарно. Средният инфектиран човек популяризира заболяването към две или три други лица - това е показателна скорост на повишаване ", споделя милиардерът.

Световните здравни управляващи настояват, че заболяването се популяризира от хора, които са леко заболели или въобще не демонстрират никакви признаци, което затруднява ограниченията за предварителна защита. Тези хора не търсят помощ незабавно, като по този метод предават заболяването на доста други.

Коефициентът на смъртност е "много пъти по-голям от типичния сезонен грип ", споделя още Гейтс.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР