Милиардерът и предприемач Илон Мъск призова да взривим Марс с

...
Милиардерът и предприемач Илон Мъск призова да взривим Марс с
Коментари Харесай

Илон Мъск иска да взривим Марс с ядрени оръжия

Милиардерът и бизнесмен Илон Мъск прикани да взривим Марс с нуклеарни оръжия, с цел да я превърнем в среда, годна за човешки живот, написа “Индипендънт”.
Според Мъск в случай че изстреляме нуклеарни ракети, които да се взривят на полюсите на Червената планета, това ще провокира разтапянето на полярните шапки на Марс, планетата ще се затопли и ще стане по-приятна за човешки живот.
Тази концепция милиардерът показа още през 2014 година
“Марс е план, можем да изправим планетата. Можем да я трансформираме да наподобява повече на Земята, да я затоплим”, разяснява той в изявление пред водещия Стивън Колбер, представен от БТВ.
Част от проекта на Мъск е нуклеарните оръжия да освободят задоволително въглероден диоксид в атмосферата на Марс, който да я трансформира по този начин, че да можем да дишаме на Червената планета.
Въпреки смелата концепция от “Нейчър астрономи” разясняват, че пригаждането на Марс за живот не е допустимо със актуалната технология. Според тях взривяването на нуклеарни оръжия може да има противоположен резултат – да изпрати големи облаци прахуляк в атмосферата на планетата, които да закрият Слънцето и тя да стане още по-студена и необитаема.
Илон Мъск нееднократно е коментирал, че преселването на човешката раса на Марс е извънредно значимо за оцеляването ни. Той споделя, че желае някой ден да почине на Червената планета, “и то не при удар в нея”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР