Милиардерът и предприемач Илон Мъск е известен и с откровеността

...
Милиардерът и предприемач Илон Мъск е известен и с откровеността
Коментари Харесай

Мъск: Комуникацията в компаниите е много глупава

Милиардерът и бизнесмен Илон Мъск е прочут и с откровеността си по най-различни тематики. Във вътрешно писмо към чиновниците на Tesla той е повдигнал още едно предизвикателство - смяна на структурата на работата на корпорациите, тъй като сегашната е глупава, оповестява онлайн изданието Inc.

Защо Бил Гейтс самичък си мие чиниите и още негови привички

Опасност от роботи-убийци надвисва над човечеството

"Вместо един проблем да бъде решен бързо и чиновник от един отдел да приказва със чиновник в различен отдел и да вземат решение, хората би трябвало да приказват първо с мениджъра си. Той по-късно би трябвало да приказва със своя управител, който приказва с мениджъра на другия отдел, който пуска информацията надолу по същия метод. Това е необикновено неуместно ", написа Мъск.

Мъск: Човечеството изчезва, само че на никой не му пука

Според Мъск 1 млн. души би трябвало да колонизират Марс

Според него такава конструкция усилва властта на мениджъра, само че по никакъв метод не служи на компанията. Мъск е безапелационен: "Всеки управител, който разрешава това да се случи, а още повече го окуражава, скоро ще работи в друга компания. Няма смешка ", написа още той.

Мъск: Има хора, които обезверено желаят Tesla да почине

Мъск счита, че има по-добро решение: "Всеки в Tesla би трябвало да може да напише имейл или да приказва с който и да е различен, когато счита, че има решение на проблем, което ще е от изгода на цялата компания. Може да говорите с нечий управител на управител без позволение. Може да говорите непосредствено с вицепрезидента на различен отдел. Може да говорите с мен. Може да говорите с всеки, без да чакате позволение от различен ", написа още Мъск.

Той счита, че главната цел би трябвало да бъде бързо и качествено решение на проблемите и че "служителите би трябвало да се усещат длъжни да подсигуряват това до момента в който не се осъществя вярното решение ". Tesla разяснява, че в действителност Мъск е написал писмото преди няколко години и то е действително и годно.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР