Милиардерът и основател на Foxconn Тери Гоу обяви, че ще

...
Милиардерът и основател на Foxconn Тери Гоу обяви, че ще
Коментари Харесай

С божествена подкрепа, основателят на Foxconn се кандидатира за президент на Тайван

Милиардерът и създател на Foxconn Тери Гоу разгласи, че ще се кандидатира за президент на Тайван базирайки се на божествена поддръжка , оповестява БиБиСи.

Тери Гуу ще застане отпред на опозиционната партия Хоминдан, насърчавайки по-благоприятна за Китай политика .

Той разяснява, че морската богиня Мазу го е насърчила да пази мира в Тайванския пролив .

Президентските избори в Тайван са планувани за януари 2020 година в миг на засилено напрежение с Пекин.
 Джеймс Мориарти: Китай заплашва сигурността на Тайван и района
Джеймс Мориарти: Китай заплашва сигурността на Тайван и района

Съединени американски щати недоволстват от учения на китайски бомбардировачи и военни кораби

Ако милиардерът бъде определен за претендент на Хоминдан, той ще съставлява съществено предизвикателство за първата жена президент на Тайван Цай Инг-уен , която е с невисок рейтинг на утвърждение.

Гоу е един от най-богатите хора в Тайван и разгласи кандидатурата си през днешния ден в централата на Хоминдан .

" Ако бъда определен, ще съставлявам Хоминдан на президентските избори през 2020 година Ако не бъда определен, това значи, че не съм работил задоволително старателно . След това ще поддържа изцяло претендента, определен от главната система на партията ", добавя той.

По-рано денем той изясни пред навалица от хора в известен храм в Тайпе , че е получил божествено ентусиазъм за своята политическа кандидатура. " Преди три дни Мазу пристигна при мен в съня ми . Мазу не желае тайванското общество да бъде толкоз мъчно. Мазу ми сподели да изляза и да направя нещо . "

Той сподели, че богинята го е отглеждала от дете до възрастен мъж , " аз съм кръщелник на Мазу . Искам да направя повече за хората на Тайван. Определено ще последвам инструкциите на Мазу .
 Тайван отхвърли апела на Китай за обединяване
Тайван отхвърли апела на Китай за обединяване

Китай би трябвало да се помири с обстоятелството, че Тайван съществува

Основателят на Foxconn е направил цяло положение със своята компания, произвеждаща електронни устройства за други компании . Фирмата е необятно известна с производството на доста от iPhone моделите на Apple.

Морската богиня Мазу е необятно почитана в Южен Китай , както и в страни с огромни таоистки и китайски будистки общности като Тайван, Малайзия и Виетнам. Смята се, че тя пази риболовците и моряците .

Ако бъде сполучлив в кандидатурата си за президент, от Гоу се чака да одобри по-благоприятен за Китай метод , в сравнение с сегашната администрация на президента Цай. Цай стана първата жена президент на Тайван през 2016 година като началник на обичайно подкрепяща независимостта Демократична прогресивна партия (ДПП).

Хоминдан е друга огромна политическа мощ в Тайван и ръководи през по-голямата част след 1949 година когато Тайван се отделя.

Докато Хоминдан управлява отделянето от Китай след гражданската война , към момента се стреми да има положителни връзки с Пекин .
 Съединени американски щати нервират Китай с военни кораби през Тайванския пролив
Съединени американски щати нервират Китай с военни кораби през Тайванския пролив

Действията на Съединени американски щати рискуват в допълнение да засилят напрежението с Китай

Китай възприема Тайван като отделила се провинция , която в последна сметка ще се събере с останалата част от страната , а връзките сред Пекин и Тайпе към този момент десетилетия са белязани от неприязън и гневна изразителност .

Отношенията започнаха да се усъвършенстват през 80-те години на предишния век , а Тайван облекчи разпоредбите за визити и вложения в Китай.

Foxconn на Гоу е една от първите тайвански компании, които влагат във заводи на континента , употребявайки доста по-ниските разноски за заплати в Китай. Foxconn към този момент е с повече от 1 милион души личен състав, най-много във заводи в Китай .

Ако Гоу бъде определен , остават въпроси по отношение на това дали той може да направи най-правилното за Тайван , даже в случай че това вреди на ползите на компанията му , разяснява БиБиСи в Тайпе.
 Премиерът на Тайван и държавното управление подават оставка
Премиерът на Тайван и държавното управление подават оставка

Напрежението с Китай се отразява негативно на кредитния рейтинг на Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР