Милиардерът и изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск, считан за

...
Милиардерът и изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск, считан за
Коментари Харесай

Илон Мъск с нов хит: Няма достатъчно хора

Милиардерът и изпълнителен шеф на " Тесла " Илон Мъск, считан за най-богатия човек в света сега, разгласи, че на Земята " няма задоволително хора " и това може да се трансформира в опасност за човешката цивилизация, оповестява Монитор.

 

" Мисля, че една от най-сериозните закани за цивилизацията е ниската и бързо намаляваща раждаемост ", съобщи предприемачът по време на годишната конференция за бизнес водачи, проведена от " Уолстрийт джърнъл ".

" И въпреки всичко толкоз доста хора, в това число умни, имат вяра, че има пренаселване на света и че популацията излиза отвън надзор. Но нещата са тъкмо противоположните. Моля, погледнете статистиката - в случай че хората не раждат повече деца, цивилизацията ще рухне, запомнете думите ми ", предизвести Мъск.

Милиардерът повдигна тематиката, до момента в който разясняваше новия план на компанията си – хуманоидният робот " Тесла бот ".

Според основателите му, благодарение на изкуствен интелект, сходен на този, употребен в самоуправляващите се коли " Тесла ", този робот " с течение на времето може да се трансформира в повсеместен сурогат на човешкия труд ".

Думите на Мъск намират удостоверение в статистиката на Световната банка, съгласно която раждаемостта в света непрестанно спада от 1960 година насам.

На конференцията Мъск повдигна и тематиката за остаряването. Според бизнесмена хората не би трябвало да се пробват да удължат живота си прекомерно дълго.

" Струва ми се, че за нас е значимо да умираме, тъй като в множеството случаи хората не трансформират мнението си до гибелта си. Ако живеят постоянно ще се превърнем в закостеняло общество, където новите хрумвания не могат да си проправят пътя ", счита милиардерът.

" С това не се пробвам да се майтапя с остаряването. Просто споделям, че някои хора заемат доста значими постове, където би трябвало да вземат решения, които са доста значими за сигурността на страната. И с цел да вземат верните решения, такива хора би трябвало да имат съответно мислене и когнитивни качества, тъй като цялата страна зависи от тях ".

Миналата седмица предприемачът разгласява пост в Туитър, с който предложи да се дефинира възрастова граница, след която не може да се кандидатства за политическа служба - 70 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР