Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг отново

...
Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг отново
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг обмисля да влезе в предизборната надпревара на демократите

Милиардерът и някогашен кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг още веднъж обмисля да се включи в конкуренцията за президентските избори в Съединени американски щати следващата година като претендент на Демократическата партия.

През 2016 година той обмисляше да бъде самостоятелен претендент, само че се отхвърли, с цел да не би кандидатурата му да отслаби демократите и да помогне на Доналд Тръмп. Сега обаче Блумбърг е на мнение, че нито един от множеството претенденти на демократите не е задоволително добре позициониран, с цел да се пребори с президента, сподели съветникът му Хауърд Уолфсън.

Блумбърг към момента не е решил дефинитивно дали да се кандидатира, само че прави стъпки за започване на акция, в това число подаване на документи за присъединяване в първичните избори в щата Алабама, осведоми организация " Асошиейтед прес ". Срокът за подаване на документи в Алабама е относително ранен и щатът е измежду тези, които гласоподават през така наречен Супер вторник.

Блумбърг загатна за опцията да се включи в предизборната конкуренция по-рано тази година, като посети щатите, в които се гласоподава рано, и разпореди обстойни социологически изследвания. В последна сметка реши да не се кандидатира, акцентирайки като съображение мощните позиции на някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Твърди се обаче, че в този момент Блумбърг е все по-разтревожен от посоката, в която могат да поемат първичните избори на демократите на фона на засилващата се известност на по-либерални претенденти като сенатор Елизабет Уорън. Макар някогашният вицепрезидент Байдън да води в социологическите изследвания от началото на акцията, Уорън и крайният Бърни Сандърс натрупаха огромна известност в последните седмици и е допустимо да тласнат партията още по-вляво.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР