Милиардерът филантроп и основател на Microsoft Бил Гейтс влезе с

...
Милиардерът филантроп и основател на Microsoft Бил Гейтс влезе с
Коментари Харесай

Бил Гейтс преоткрива тоалетните технологии на изложение в Пекин

Милиардерът човеколюбец и създател на Microsoft Бил Гейтс влезе с бурканче с човшки изпражнения по време на речта си на ревю в Пекин, оповестява БиБиСи.

Това е част от презентацията му по време на Reinvented Toilet Expo - галерия за нови тоалетни технологии. Фондацията Бил и Мелинда Гейтс е похарчила повече от 200 милиона $ за изследване на региона през последните седем години. Представени са двадесет авангардни санитарни артикули, предопределени да унищожат нездравословните бактерии и да предотвратят болесттите.

" Трябва да кажа, че преди десетилетие в никакъв случай не съм си и представял, че бих могъл да знам толкоз доста за изпражненията. И несъмнено в никакъв случай не съм мислил, че Мелинда ще би трябвало да ми споделя да спра да приказвам за тоалетни и фекални утайки на масата ", изясни Гейтс пред аудиторията.

Предприемачът оказва помощ за старта на тридневното събитие в Китай, където водачът Си Дзинпин направи по този начин наречената " тоалетна гражданска война ", политически приоритет в цялата страна.

Представените артикули имат за цел да създадат гражданска война в санитарните технологии, като оперират отвън мрежа, с цел да разделят течните и твърдите боклуци и да отстраняват нездравословните странични артикули.

" Вече не става въпрос дали можем да преоткрием тоалетната и другите санитарни системи. Въпросът е какъв брой бързо тази нова категория от офсетни мрежи ще се мащабира ", изясни Гейтс и разказва изобретенията като " най-значимото достижение в хигиената за близо 200 години ".

Бил Гейтс разяснява, че бурканът с него може да съдържа до 200 трилиона ротавирусни кафези, 20 милиарда бактерии Shigella и 100 000 яйца на паразитни червеи.

Според Световната здравна организация 2,3 милиарда души по света към момента нямат достъп до съществени санитарни уреди. Това може да докара до болести като холера, диария и дизентерия, които убиват стотици хиляди хора всяка година.

В изявление за БиБиСи, Гейтс изясни неравенствата в достъпа до канализация. " В богатите страни имаме канализации, в които се употребяват чисти води и се води мръсната вода, съвсем във всички случаи има пречиствателна станция ".

" Тъй като имаме нови градове с доста по-малко богати хора в тях, няма издигната канализация и в действителност е евентуално в никакъв случай да не се построи, тъй че въпросът е дали може да се направи, да се обработват човешките боклуци без канализационна система ", добави той.

Фондацията се надява, че преоткритата тоалетна първо ще се появи в учебни заведения и жилищни здания, преди разноските да намалеят последователно и да станат налични за семействата. " Вие ще може да плащате единствено няколко стотин $ за тоалетна, това е в действителност фантастично, може би 500 $ ", разяснява Гейтс.

" Вие спестявате всички разноски за вода, артикули за преправка, само че ние би трябвало да я понижим с съвсем 10% от това което демонстрират моделите, само че това не е нетипично за нови продуктови пазари ".

По време на пътуването си, Гейтс посети първото Китайско интернационално ревю за импорт в Шанхай, макар комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР