Милиардерът филантроп Бил Гейтс остава известен като един от легендарните

...
Милиардерът филантроп Бил Гейтс остава известен като един от легендарните
Коментари Харесай

Петте книги, които Бил Гейтс препоръчва за лятото

Милиардерът човеколюбец Бил Гейтс остава прочут като един от именитите бизнесмени, които четат най-вече. Той прочита приблизително по към една книга на седмица. Това прави по 50 книги на година.

Неговата усърдност като четец го направи през годините приближен източник на рекомендации за положителни заглавия. Бил Гейтс постоянно споделя кои книги са го впечатлили - в блога си Gates Notes. 

За това лято той предлага 5 заглавия, които съгласно него всеки би могъл да вземе със себе си по време на почивката си. Новият му лист с рекомендации беше показан в понеделник и е центриран към тематиката за неочакваната смяна. Поради тази причина Гейтс отбелязва, че никое от заглавията не може да бъде счетено за " леко четиво ". 

Ето и петте книги, които той предлага за лятото на 2019 г. 

" Катаклизъм " на Джаред Даймънд ( " Upheaval ", Jared Diamond)

Документалната книга на Даймънд " Upheaval " е построена върху разбирането, че персоналните рецесии като загубата на обичан човек могат да дадат скъпи уроци и за нациите. Използвайки самостоятелна тактичност за разрешаване на проблеми, Даймънд създава 12 фактора, с които да помогне на страните да се оправят с главните си провокации.

Наскоро книгата беше прегледана от " Ню Йорк Таймс " в обзор, в който се твърди, че въпросите на Даймънд са изпълнени с грешки и са пригодени да дават отговор на характерната измислена от него рамка. Ако по-младите писатели " в миналото са били по този начин небрежни, кариерата им щеше да свърши още преди да е почнала ", написа рецензентът.

Гейтс обаче има различен взор за книгата съгласно написаното от него в понеделник. 

" Признавам, че изначало си помислих, че може би е малко необичайно да се вършат заемки от един модел на емоционалния смут на един единствен човек, с цел да се изясни еволюцията на цели общества ", написа той. " - Но това въобще не е необичайно. Разкриващо е ", продължава той. 

" Девет пинта " от Роуз Джордж ( " Nine Pints ", Rose George)

Гейтс наподобява се интересува от кръвта като човешка даденост в последно време. Миналата година той предложи " Bad Blood ", историята на провалената " революционна " компания за кръвни проби Theranos. Гейтс също по този начин е вложил в кръвни проби, предопределени за разкриване на заболявания като алцхаймер и рак.

Това лято той предлага " Девет пинта ", книга за жена с предменструално дисфорично разстройство - състояние, което провокира мощна болежка и психическо страдалчество преди интервала. Книгата показва какъв брой регресивни са някои общества, когато става въпрос за обезпечаване на безопасни санитарни условия за менструация, само че също по този начин отбелязва новаторските способи за диагностициране на хората посредством кръвни проби. Гейтс разяснява, че нейните истории ще " уловят въображението ви " и " накарат кръвта ви да закипи. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР