Милиардерът Джоузцеф Сафра получи одобрение за проекта си - кула

...
Милиардерът Джоузцеф Сафра получи одобрение за проекта си - кула
Коментари Харесай

Докато всички бягат от Острова заради Брекзит, милиардер строи 305-метров небостъргач

Милиардерът Джоузцеф Сафра получи утвърждение за плана си - кула под формата на лале, висока 305 метра. Впечатляващата постройка ще бъде издигната наоколо до другия му небостъргач Gherkin във финансовия регион на Лондон - " Сити ".

Комитетът по обмисляне и превоз в Лондон към този момент е дал утвърждението си за постройката, проектирана от компанията за архитектура и дизайн Foster+Partners, написа Bloomberg. Планът за ексцентричната кула със стъклен купол на върха в този момент към този момент предстои на спомагателното утвърждение от кмета и държавното управление преди работата по нея да може да стартира.
 Снимка 415977
Източник:

" Това е едно неповторимо предложение, имаме вяра, че заслужава място на хоризонта ", споделя Гуин Ричардс, началник на плана City of London Corporation.

Сафра купува небостъргачът Gherkin за $948 милиона през 2014 година. Той е бил първата постройка от новите високи обекти, издигнати в централната част на Лондон, откакто преди изборите през 2000 година са въведени нови правила за строенето. Одобрението на сегашния план може да усили цената на постройката Gherkin и имота към нея.

Tulip ще предложи на посетителите премеждие в по този начин наречените гондоли, които са конфигурирани към тази част от постройката, наподобяваща листата на лалето. Плановете включват и заведения за хранене, питейни заведения, изложба, просветителни пространства и стъклени пързалки, свързващи някои етажи.
 Снимка 415979
Източник:

Проектът обаче провокира възражения поради опасенията, че ще ограничи видимостта от Tower of London. Сградата ще бъде втората най-висока в Лондон след небостъргача Shard. Ако проектът за нея бъде утвърден, се чака градежът на кулата да приключи през 2025 година.

" Тази постройка има капацитета да играе значима роля в реализирането на нашата визия за централната част - " Сити " като многолюден град, който да притегля гости ", съобщи ръководителят на Комитета по обмисляне и превоз Крис Хауерд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР