Милиардерът Джордж Сорос смята, че американската икономика може да бъде

...
Милиардерът Джордж Сорос смята, че американската икономика може да бъде
Коментари Харесай

Сорос: Вашингтон прегря американската икономика в опитите си да спечели нова победа на Тръмп

Милиардерът Джордж Сорос счита, че американската стопанска система може да бъде изправена пред злополучие вследствие на опитите на президента Доналд Тръмп да употребява оптимално американския бизнес и високите цени на акциите в изборите, които предстоят през 2020 година.

" Екипът, който поучава Тръмп по икономическите въпроси, съумя да провокира прегряване на стопанска система с по този начин или другояче забързан напредък ", разяснява вложителят по време на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

" Фондовият пазар към този момент чества триумфа на Тръмп и се насочва към нови върхове. Но прегряването на стопанската система може да се задържи прекомерно дълго ", счита Сорос.

По думите на милиардера в случай че актуалната обстановка се беше случила директно преди вота в Съединени американски щати, това би подсигурило неговото преизбиране.

" Неговият проблем обаче е, че изборите са едвам след 10 месеца. И в такава основна обстановка, този интервал е дълъг колкото цялостен един живот ", показва още той.

Джордж Сорос разяснява и връзките сред Съединени американски щати и Китай в Давос. Той е на мнение, че китайският президент Си Дзинпин " се пробва да се възползва от слабостите на Тръмп ". Инвеститорът също по този начин упреква Дзинпин, че Пекин употребява изкуствен интелект, " с цел да управлява жителите си ".

За самия Доналд Тръмп Сорос споделя, че е " нарцисист, който желае светът да се върти към него ". " Когато неговата фантазия да стане президент се трансформира в действителност, неговият егоизъм прерасна в злокачествено заболяване ", споделя Сорос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР