Милиардерът Джордж Сорос бе определен за личност на 2018 г.

...
Милиардерът Джордж Сорос бе определен за личност на 2018 г.
Коментари Харесай

Джордж Сорос е личност на годината според Financial Times

Милиардерът Джордж Сорос бе избран за персона на 2018 година от вестник Financial Times. От медията прецизират, че решението е взето " на база полезностите, които той отстоява ".

Сорос, по генезис евреин от Унгария, е описван като " татко на промишлеността на хедж-фондовете ", само че и като човек, обявявал се за демократичната народна власт и отвореното общество и който " посредством филантропия се бори против авторитаризма, расизма и нетолерантността ".

Той е и честа жертва на националистите и последователите на теориите за интрига в Европа и Съединени американски щати. Те го упрекват, че със своите филантропични действия посредством неправителствени организации поддържа противозаконната имиграция, напомня AFP.

Фондация Сорос реалокира седалището си от Будапеща в Берлин през август, откакто държавното управление на Виктор Орбан одобри закон " Стоп Сорос ".

Американският президент Доналд Тръмп упрекна Сорос, че е плащал на дамите, които стачкуваха против противоречивата кандидатура на Брет Кавано за Върховния съд.

Сорос стана цел на теоретиците на конспирации и когато консервативните критици го упрекнаха, че скрито финансира " кервана от мигранти ", който от страните от Централна Америка през Мексико се насочи към Съединени американски щати.

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати (ФБР) през октомври откри взривни устройства в пощенската кутия в къщата на Сорос в щата Ню Йорк.

Според Forbes положението на 88-годишния Сорос възлиза на 8,3 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР