Милиардерът Чарли Мънгър, вицепрезидент на инвестиционната компания Berkshire Hathaway отдавна

...
Милиардерът Чарли Мънгър, вицепрезидент на инвестиционната компания Berkshire Hathaway отдавна
Коментари Харесай

Откажете се от тези 5 неща, aкo искате да живеете щастливо

Милиардерът Чарли Мънгър, вицепрезидент на капиталовата компания Berkshire Hathaway от дълго време е считан за знак на мъдрост.

Той е благонадежден сътрудник и дълготраен другар на капиталовия гуру Уорън Бъфет, който разчита на препоръките му и нормално се вслушва в тях.

През дългия си живот 94-годишният Мънгър е претърпял доста и е потвърдил, че умее да дава точните решения в сложни моменти.

Ето 5 неща, които съгласно него би трябвало да избягвате, защото подсигуряват трагичен живот:

Не оставяйте пристрастяването и пороците да ви завладеят

" Четиримата ми най-близки другари по време на младостта ми бяха доста интелигентни, етични, симпатични и с възприятие за комизъм, написа money.bg. Двама от тях от дълго време са мъртви поради алкохола, а третият е жив, само че е пияч, в случай че това може да се назова живот ", споделя Мънгър.

Според милиардера всеки може да бъде податлив към пристрастяване. " През живота си към момента не съм срещал някого, чиито живот да е станал по-лош, страхувайки се и заобикаляйки този излъган път към (само)унищожението ", твърди той.

Избягвайте недоволството и негодуването

" Животът е задоволително сложен за преглъщане, без да се стиска в горчивата обвивка на негодуването ", отбелязва Мънгър.

Той предлага да изоставите това възприятие или в случай че не можете, да се придържате към " компромисът на Дизраели ".

Когато Бенджамин Дизраели става министър-председател на Англия, той взема решение да се откаже от отмъщението. Политикът дава воля на възмущението си, като написва на лист имената на всички хора, които са се отнесли незаслужено с него, и го прибира в чекмедже.

" После понякога поглеждал тези имена и се наслаждавал, гледайки по какъв начин светът е премахнал враговете му без негова помощ ", споделя Мънгър.

Не бъдете човек, на който не може да се разчита

За да избегнете нещастния живот, би трябвало да следвате проектите си по убеден и честен метод и да вършиме тъкмо това, което казвате, че ще извършите.

Хората, на които не може да се разчита, елементарно губят доверието на останалите и след това биват изключвани от другарства и обществени действия, предизвестява милиардерът.

Не се оставяйте животът да ви събори

Ако откажете да се изправите на крайници, откакто сте попаднали в неподходяща обстановка, ще имате трагичен живот.

" В живота има толкоз доста несгоди, даже за мъдрите и късметлиите. Това подсигурява, че в даден миг ще бъдете измъчвани от злощастие. За да избегнете нещастния живот, би трябвало да скочите назад на крайници, без значение от обстановката, с която се сблъсквате, поучава Мънгър.

Учете се от минали неточности

За да не бъдете нещастни, милиардерът поучава да се образовате, колкото можете по-добре. Мънгър дава за образец великия физик сър Исак Нютон, който получава голямо самопризнание за работата си, усвоявайки откритията на своите прародители.

" Ако съм съумял да видя малко по-далеч от другите хора, то е тъй като стъпих на раменете на колоси ", признава самият Нютон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР