Милиардерът Бил Гейтс заяви, че по-скоро би платил за ваксини,

...
Милиардерът Бил Гейтс заяви, че по-скоро би платил за ваксини,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: По-скоро бих платил за ваксини, отколкото за пътуване до Марс

Милиардерът Бил Гейтс съобщи, че по-скоро би платил за ваксини, в сравнение с за пътешестване до Марс, което съгласно него не е положително и рационално потребление на средства,

" Всъщност пътуването до Марс е много скъпо. Можете да си купите ваксини против морбили и да спасите животи за по 1000 $ за избавен живот ", сподели той пред Би Би Си.

" И по този начин, това ви кара да се чувствате по-добре, в сравнение с да отидете на Марс ".

Друг бизнесмен - Илон Мъск - съобщи, че желае да колонизира Марс, а Джеф Безос също се включи в " галактическата конкуренция ".

" SpaceX ", ракетната компания, съоснована от Мъск през 2002 година, си е сложила за последна цел да колонизира алената планета.

Гейтс, който е прекарал огромна част от живота си като най-богатия човек в света, е дал десетки милиарди долари за филантропски дела, постоянно ориентирани към международното опазване на здравето, изключително към това на децата.

Сега той разпределя времето си сред битката с изменението на климата и изкореняването на недохранването и заболявания като полиомиелит и малария.

На въпроса дали е спестовен в персоналния си живот, Гейтс сподели:

" Нямам голям дрешник. Не нося скъпи бижута. Но и когато разопаковам подарък, не взимам опаковката, не я прегъвам и не я употребявам още веднъж. Баба ми в никакъв случай през живота си не е хвърляла красива хартиена торбичка или лъскава връзка от подаръчен пакет. Така че по нейните стандарти аз съм вманиачен ".

Бил Гейтс се разведе със брачната половинка си Мелинда през май 2021 година Когато BBC го попита дали би желал още веднъж да открие любовта, той отговори: " Разбира се, аз не съм робот ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР