Милиардерът Бил Гейтс и легендата в тениса Роджър Федерер и

...
Милиардерът Бил Гейтс и легендата в тениса Роджър Федерер и
Коментари Харесай

Бил Гейтс и Роджър Федерер събраха $2,5 млн. с мача си за Африка

Милиардерът Бил Гейтс и легендата в тениса Роджър Федерер и тази година участваха в благотворителен тенис мач по двойки за набиране на средства за Африка.

Двубоят се състоя в Сан Хосе в понеделник. По данни, представени от Tennis.com, посредством продажбата на билети за атрактивната игра са били събрани 2,5 млн. $. 

Тазгодишният " Match For Africa 5: Силициевата котловина " се игра в SAP Center в Сан Хосе, като Гейтс излезе на терена с модерния розов цвят на тенисистите на Nike през 2018-та. Двамата се изправиха против звездата от АТП Джак Сок и водещата на телевизия Ен Би Си Савана Гътрий, които бяха поканени от домакина Федерер. Гейтс и Федерер победиха с 6-3.

Парите, събрани от събитието, ще отидат във Фондация " Роджър Федерер ", която поддържа просветителни планове в 6 страни в южната част на Африка, както и начинания в родината на тенисиста Швейцария. 

" Мисля, че съм добър в избирането на сътрудници ", пошегува се след успеха Бил Гейтс. 

" Благодаря ти, че беше част от Мача за Африка. Възхищавам се на всичко, което правиш, тъй че благодаря ти и още един път ти благодаря, че довечера бе толкоз страховит, страховит сътрудник! ", сподели Роджър Федерер на 62-годишния Гейтс. 

Джок Сок пък разяснява пред публиката, че съгласно него Федерер е индивидът, играл тенис най-добре за всички времена и че той счита, че също така Федерер е необикновен човеколюбец и основател на неговата фондация. 

Това бе петият Мач за Африка на Роджър Федерер. При първия през 2010 той игра против Рафаел Надал, по-късно, през 2014 - против Стан Вавринка, през 2017 пък се изправи против Анди Мъри. 



Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР