Милиардер от Силициевата долина е платил 10 хил. долара за

...
Милиардер от Силициевата долина е платил 10 хил. долара за
Коментари Харесай

Милиардер готов да умре, за да дигитализират мозъка му

Милиардер от Силициевата котловина е платил 10 хиляди $ за личното си ликвидиране, тъй че мозъкът му да живее постоянно.

Технологичният бизнесмен Сам Алтман е един от 25-имата души, които са вписани в листата на чакащите на Nectome – стартъп, който твърди, че може да смъква наличие от човешкия мозък и да го съхранява на компютър.

В подмяна на безконечното битие на мозъка му 32-годишният милиардер ще би трябвало да почине в развой, наподобяващ евтаназията – нещо, което е позволено в 5 щата в Съединени американски щати. Иронично или не, компанията на Алтман Y Combinator се занимава с финансиране на стартъпи, какъвто е и Nectome. Процесът, за който се е записал Алтман, планува балсамиране на мозъка, с цел да може по-късно да бъде направена негова компютърна симулация, предава dailymail.co.uk, представен от профит.бг.

Клиентите на странната услуга се свързват с машина, до момента в който са живи, след което в тях се инжектират балсамиращите химикали на Nectome. Компанията показва, че методът е „ 100% съдбовен ”. „ Усещането на потребителите ще бъде идентично до евтаназията ”, споделя съоснователят на стартъпа Робърт Макинтайър.

Мисията на компанията е „ да консервирате мозъка си по този начин, че да резервира всички мемоари непокътнати.

Балсамиращите течности могат да поддържат тялото замразено и непокътнато, без заплаха от разложение, стотици или вероятно хиляди години. Но с цел да бъде процедурата сполучлива, мозъкът би трябвало да е пресен.

Nectome възнамеряват да свързват хора с нелечими заболявания, които са съгласни, към машина, която да изпомпва балсамиращи субстанции в артериите ми, до момента в който са живи, под цялостна анестезия. Тези практики се квалифицират като евтаназия, която е позволена в 5 щата в Съединени американски щати.

Но даже в тези щати хората, искащи да се подложат на евтаназия, би трябвало да са заболели от неизлечимо заболяване и да им остава не повече от 6 месеца живот. Компанията се е допитала до юрист, осведомен с съответните закони, като показва, че хората с нелечими болести вероятно ще могат да се възползват от услугата легално.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР