Милиардер и технологичен инвеститор от САЩ шокира випуск завършващи студенти

...
Милиардер и технологичен инвеститор от САЩ шокира випуск завършващи студенти
Коментари Харесай

Американски инвеститор обяви, че плаща студентските кредити на цял випуск

Милиардер и софтуерен вложител от Съединени американски щати шокира випуск завършващи студенти в Атланта, Джорджия, като им сподели, че той ще заплати студентските им заеми. 

Робърт Смит - един от най-известните чернокожи филантропи в Америка, направи обявлението до момента в който отправяше тирада в Morehouse College - образователна институция с исторически напълно тъмнокожи студенти момчета. 

Близо 400 младежи ще се възползват от помощта на Смит, която ще възлезе на минимум 10 млн. $. 

Випуск 2019 и неговите учители са били изумени от новината, след което последвали овации, споделя Би Би Си. 

56-годишният Смит основава компанията за ръководство на частен капитал Vista Equity Partners през 2000 година, с цел да влага в софтуерни компании. Богатството му през днешния ден се прави оценка на към 5 милиарда $, съгласно Форбс. 

" От името на осемте генерации на моето семейство, които са били в тази страна, ще ви захраним с малко гориво ", сподели Смит пред завършващите студенти в неделя. " Това е моят клас, 2019, и моето семейство прави грант, с цел да отстрани техните студентски заеми ", продължи Смит. 

Милиардерът беше в колежа, с цел да получи купата почетен лекар. Той вече разгласи подаяние от 1.5 млн. $ за самия лицей. Точният размер на последния акт на благотворителност на Смит не е прочут, тъй като колежът към момента не е пресметнал общия дълг на студентите, които ще се възползват, само че се прави оценка на минимум 10 млн. и може да бъде доста по-висок. 

Президентът на Morehouse College Дейвид Томас разяснява пред Си Ен Ен, че когато човек има дълг за обслужване, изборите, които може да направи в живота си са лимитирани, само че помощта в този момент ще даде на студентите от випуск 2019 опция да следват фантазиите си и пристрастеността си. 

Right after ⁦@RFS_Vista⁩ tells the Class of 2019 he will cover their student loans #MorehouseGrad2019#MVP ⁦@Morehouse⁩ pic.twitter.com/wMD1DfOTfT

— José Mallabo (@JoseMallabo) May 19, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР