Milestone Systems продължава да разраства операциите си в София, включително

...
Milestone Systems продължава да разраства операциите си в София, включително
Коментари Харесай

Milestone Systems разширява развойния си екип в София




Milestone Systems продължава да разраства интервенциите си в София, в това число посредством наемане на нови експерти и вложения в тяхното развиване, в нововъведения и в отворената общественост на разработчици. Това стана ясно при откриването на новия офис на компанията в София, в който работят към този момент над 160 чиновници, огромна част от които са съсредоточени в научноизследователския и развоен екип на датската компания.

„ Откриването на новия офис в София се случва в точния миг – преди малко обявихме, че Milestone Systems реализира обилни и приемливи финансови резултати през 2018 година Ние сме на път да увеличим потенциала си за развиване с 45% до края на 2019 година, а екипът в София ще способства доста за постигането на тази цел” съобщи Ларс Ларсен, основен финансов шеф и началник на отдел „ Хора и организация “, при формалното разкриване на новия офис, ситуиран в столичния бизнес квартал Garitage Park (в непосредствена непосредственост до Бизнес Център София). Нетните доходи на групата Milestone (самостоятелна компания в границите на Canon Group) са нарастнали до 934 милиона датски крони за 2018 година при към 881 милиона датски крони за 2017 година (или към 6% ръст), а оперативната облага (EBIT) се е нараснала от 171 милиона на 195 датски крони (14% ръст).

Пространството в новата постройка е проектирано по този начин, че да поддържа и по-широката общественост от софтуерни сътрудници на Milestone, изясняват от компанията.

Гост на откриването на новия офис беше и Том Биер, който от юни ще бъде вицепрезидент „ Развойна активност “ на Milestone. Според компанията, това звеното е основно за осъществяване на поетия от Milestone Systems ангажимент да форсира нововъведенията с 45% до края на годината, както и да създаде решения, които ще отговорят на бъдещите условия на пазара в 6 основни иновационни области. Инвестициите в тази сфера са разпределени сред София, Копенхаген и Барселона, като Milestone Systems продължава да наема чиновници за всяка от локациите.

Целите на тези вложения са да се усили потенциалът за развиване на нововъведения в области като задълбочено консолидиране на драйверите, усъвършенствано рендиране, източници на IoT данни и на метаданни, онлайн услуги, усъвършенствано ръководство на данни и комплектът за софтуерна разработка (SDK) за платформата на Milestone Systems. „ Резултатите от тях ще подобрят водещата позиция на Milestone System, като дадат опция на сътрудници за обработка на видео и данни, употребявайки невронни мрежи, технологии за задълбочено образование и за изкуствен интелект.



Ларс Ларсен, основен финансов шеф и началник на отдел „ Хора и организация “ на Milestone Systems.

Според Световния стопански конгрес над 1 трилион сензори ще бъдат свързани към интернет до 2022 година Заедно с развиването на упоменатите пазарни трендове, се усилва и търсенето на умни решения и технологии за машинно образование. По данни на изследването на PwC „ Global Digital IQ Survey” 73 на 100 от интервюираните шефове ще влагат в IoT, a 54 на 100 в изкуствен интелект. Като част от дълготрайните вложения в нововъведения Milestone Systems ще си сътрудничи с водещи софтуерни компании за развиването на работни рамки вид „ Imaging of Things “ за свързване, агрегиране и отбрана на екосистемата от IoT устройства.

Откриването на новия офис на Milestone Systems в София е част от забележителната инвестиция на компанията в хора, нововъведения и отворената й общественост. От октомври 2018 година до момента са отворени офиси и иновационни центрове в Сидни (Австралия), Мексико (Мексико), Бивъртън (Орегон, САЩ), Бреда (Холандия), Стокхолм (Швеция) и Рединг (Великобритания). Milestone Systems има офиси и представителства в 22 страни.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР