Милениалите, които вече са критикувани за всичко - от правата

...
Милениалите, които вече са критикувани за всичко - от правата
Коментари Харесай

Как милениалите спъват развитието на най-голямата икономика в Европа

Милениалите, които към този момент са подложени на критика за всичко - от правата им до несъразмерното ползване на авокадо, неумишлено да способстват за дефицита на квалифицирани служащи в Германия.

Безработицата в най-голямата стопанска система в Европа спадна до рекордно ниски равнища през последните години, което прави все по-трудно фирмите да намерят задоволително личен състав, с цел да се оправят с по-голямото търсене на продукция.

Според Валери Холсбоер, която е член на борда на Федералната организация по труда в страната, част от казуса е, че милениалите са прекомерно спокойни за прехода от обучение или професионално образование към работата.

Стажуването, което е постоянно срещана форма на професионално образование в Германия, все по-често е прекратявано през последните години. Същото важи и за университетите, където съвсем един на всеки трима студенти отпада от бакалавърската си степен преди довеждане докрай.

 Снимка 340155

Макар доста от тези, които приключват образованието си, да го вършат, с цел да стартират други форми на подготовка, тези спирания към момента имат капацитет да забавят прехода им към професионални работни места.

" Големият брой на отпадналите в образованието и професионалното образование през последните години докара до голяма загуба на капацитет ", регистрира Холсбоер.

Това може да значи, че силата на немския трудов пазар играе роля в прекомерно спокойното отношение на милениалите да следват проектите си. Тази наклонност е в ослепителен контрастност с връстниците им в страни като Англия, които постоянно се бореха да намерят сигурни работни места в годините след финансовата рецесия.

" Днешните младежи порастват във време на мощна претовареност. Това несъмнено може да значи, че те не се усещат задължени да се занимават със стажуване или ново обучение незабавно след дипломирането си ", споделя Холсбоер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР