Милена Виденова е назначена за изпълнителен директор на Axpo България

...
Милена Виденова е назначена за изпълнителен директор на Axpo България
Коментари Харесай

Милена Виденова e новият изпълнителен директор на Axpo България

Милена Виденова е назначена за изпълнителен шеф на Axpo България от 1 август 2020 година и ще поеме ръководството от краткотрайно изпълняващия сега длъжността Петер Шерен.

Виденова е управител с повече от 20 години опит в банковата, застрахователната и финансовата сфера. Голяма част от кариерата си, Милена прекарва в банковата промишленост, като работи за немската HypoVereinsbank, най-голямата банка в България- UniCredit Bulbank и австрийската HYPO NOE Gruppe Bank.

През последните години тя е била country manager на българския клон на кредитния осигурител Coface SA, както и изпълнителен шеф на производителя на асансьори Kone. От началото на тази година тя ръководи лична компания за застрахователно ходатайство. Милена Виденова има магистърска степен по Международни стопански връзки от Университета за национално и международно стопанство в София.

" Горещо поздравявам Милена Виденова и ѝ поисквам триумф в Axpo. В същото време бих желал откровено да благодаря на Петер Шерен за неговата ангажираност и безрезервност, когато пое тази спомагателна функционалност ", коментора Харалд Гаук, ръководител на Борда на шефовете на Axpo България.

Временно изпълняващия сега длъжността Петер Шерен ще се концентрира още веднъж върху функционалността си на Ръководител на енергийни интервенции, само че ще остане с Axpo България като член на Борда на шефовете

За компанията

Axpo е най-големият производител на възобновима сила в Швейцария и интернационален водач в търговията с сила и търговията със слънчева и вятърна сила.

Axpo България е учредена през 2006 година като дъщерно сдружение на Axpo Group с името EGL България. В последващите години компанията прави търговски действия в България, с първичен акцент върху електрическата сила, а през днешния ден - с нововъзникващите газови пазари в Югоизточна Европа, с спомагателен акцент върху газа. През 2011 година Axpo България добави действен център, който дава поддържащи и бек-офис услуги за фирмите от групата на Axpo.

Екипът в София сега наброява 66 чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР