Милена Василева се върна от чужбина и с почуда видя

...
Милена Василева се върна от чужбина и с почуда видя
Коментари Харесай

Сметка от 1408 лева за вода срази безработна

Милена Василева се върна от чужбина и с изненада видя сметка от ВиК за изразходвани 640 кубически метра вода!

„ Това са 1408 лв., а аз съм безработна! Сметката е за къщата ни на ул. „ Цанко Дюстабанов “ в Пловдив, където имаме единствено партерен етаж и там живее 90-годишният ми татко “, изясни Милена.

Жената е в същински потрес какво тъкмо да предприеме, написа " Марица ".

По думите й, през цялата зима инкасаторката на „ Централен “ не е минавала да засича потреблението. Това било нормална процедура. Когато прави това преди два месеца на бял свят излиза скандалната сметка. 

„ Родителите ми живеят в този дом повече от 60 години. Никога за това време не сме имали сметка по-голяма от 11 лв.. Потребяваме сред 5 и 7 кубика месечно “, споделя потресената пловдивчанка.

Тя демонстрира куп остарели сметки в поддръжка на думите си. Простата сметка демонстрира, че 640 кубика вода са повече от размера на половин басейн с олимпийски размери. 

Когато дошъл " сърпрайзът " за 1408 лв., 90-годишният й татко се хванал за сърцето, а Милена незабавно повикала водопроводчик.

Под мивката открили, че стената е леко влажна. Проверката била осъществена на 9 май. В обяснителна записка с подпис майсторът написа, че е открил спукана тръба и течът от нея се е вливал в канализацията. 

„ Пак не разбирам – 640 кубика щяха да ни удавят! Подът ни щеше да е под вода, в двора щеше да има вода! Нищо такова ние не сме открили “, споделя пловдивчанката.

Тя е съгласна, че сметките са по показанията на водомера. Но пита за какво инкасаторката на „ Централен “ не е минавала постоянно през зимата.

Ако течът е бил открит 3-4 месеца по-рано, сметката нямаше да е толкоз огромна.

„ Марица “ насочи питане към сдружението кой би трябвало да носи отговорност за спукана тръба, която не е била открита с месеци, единствено тъй като не е минавал инкасатор.

Милена Василева е пуснала тъжба до ВиК и на 22 юни и получила общоприетият отговор оттова, че „ според член 22 от общите условия за даване на ВиК услуги на потребителите от ВиК оператор, изразходваните количества вода се регистрират по водомер “.

Жената счита да се обърне за помощ към Комисията за отбрана на потребителите и към пловдивския омбудсман Борислав Стаматов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР