Милена Миткова не успя да се нареди сред финалистките на

...
Милена Миткова не успя да се нареди сред финалистките на
Коментари Харесай

Милена Миткова: Чувствах се комфортно в сектора, просто не ми се получи днес

Милена Миткова не съумя да се подреди измежду финалистките на скок на дължина на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин (Германия). Българката прелетя 6.29 метра, което с 13 сантиметра под най-хубавото ѝ достижение през 2018 година.

 Милена Миткова остана 20-та на скок на дължина в Берлин
Милена Миткова остана 20-та на скок на дължина в Берлин

Българката преодоля 6.29 метра и отпадна в квалификациите

Миткова получи спомагателна покана за присъединяване в последния миг дружно с бегача на 3000 метра с трудности Иво Балабанов. Ето какво показа тя директно след края на квалификацията на скок на дължина:

" Не съм удовлетворена, несъмнено, чаках повече от себе си. Много желаех да скоча персонален резултат и знам, че беше в моите благоприятни условия, само че видяхме, че за всички квалификацията беше тежко съревнование. Доста от фаворитките не съумяха да се приближат до персоналните си резултати през сезона, за жалост и при мен беше същото. Вторият опит беше близо до персоналното или може би малко повече, само че фаул. Грешката беше моя, тъй като като усетих насрещния вятър, дръпнах малко обратно и оттова пристигна и фаулът. На всяко едно съревнование натрупвам опит.

Усещам, че това в действителност е едно огромно състезание. Не мога да кажа, че имаше напрежение при мен, усещах се удобно в бранша, просто не ми се получи през днешния ден.

Може би не ми доближи да реалиризирам капацитета си това, че цялостен сезон скачам в шестите опити, а тук бяха единствено три. Аз не съумях да се събера в тези три опита и да покажа най-хубавото от себе си. Третият ми опит не се получи механически.

Вървейки насам се пошегувах със себе си, че пристигнах тук с финален резултат и си потеглям 20-та, което може би не е толкоз по-зле. Можеше да е и по-добре, в случай че бях скочила персоналното си за сезона. Ще запомня дебюта си в Берлин с положителни страсти - като сполучлив завършек на сложния сезон ", приключи Милена Миткова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР