Милена К. е на 38 г. Обитава с двете си

...
Милена К. е на 38 г. Обитава с двете си
Коментари Харесай

Всеки път, преди да отидат на училище, тези българчета плачат

Милена К. е на 38 година Обитава с двете си дечица момче и момиче стаичка в партерен етаж на остаряла къща в кв.”Байкал”, оповестява kardjali.bgvesti.net.

Децата учат в първи и в трети клас. Изгледала ги е сама с доста компликации. Родителите й са умряли рано и е нямало на кой да разчита. Децата желаят грижи,особено когато са в грипна почивка или в този момент, когато се изисква да се учат онлайн.

Заради уговорката към тях Милена К., не може да откри непрекъсната работа. Преди време е почнала в шивашки завод, само че бързо са я освободили, поради наложителни отсъствия около учениците.

По същата причина я освобождават и от стола в Болницата. Милена има брачен партньор, който е турски жител и от четири години не е стъпвал в България.

Живее в бедност с родителите си в Турция и не може да я подкрепя финансово. Заради това,че брачният партньор е непознат жител, тя не може да получава детски надбавки от Социалната работа. Не е получила и еднократна помощ за пандемията.

Не й се поставят и помощи за отопление. За си обезпечи помощта на страната Милена К. би трябвало да се разведе със брачна половинка си, нещо което не желае да прави,заради децата. Заради същите тези деца, за чийто прехрана се бори.

Милена К. не е от хората, които бездействат в такава обстановка. Тя върви да чисти жилища и стълбища на блокове. Не се намират обаче постоянно такива обекти и приходите са несигурни. Те й стигат едвам с цел да си заплати квартирата.

Тя е дребна стаичка,поддържана в ред и непорочност. В нея се побира една спалня и една масичка. Милена спи с двете си деца на едно легло, заради неспособност да се сложи второ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР