Милен С. е обвинен за това, че в периода 01.12.2016г.

...
Милен С. е обвинен за това, че в периода 01.12.2016г.
Коментари Харесай

Искат Милен обратно в ареста, можел да се представя за Мария и чрез смартфон

Милен С. е упрекнат за това, че в интервала 01.12.2016г. до 06.06.2017г. в това число, в гр. Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, представлявайки се за лице от женски пол с профилно име " Мария Василева " в обществена мрежа, чрез връзка в интернет, възбудил подвеждане у разнообразни лица, че се намира в Република Гърция, където живее и работи майка й, желае да се прибере в Република България, само че не разполага с парични средства за закупуване на билет, както и че телефонния и уред бил развален и не разполага с парични средства за ремонта му, мотивирайки ги по този метод да извършат парични преводи по банкова сметка.
В час от мотивировката си за изменението на мярката за неотклонение на Милен С. съдът е показал, че средството за което се допуска, че е употребявано за осъществяване на закононарушението е конфискувано и обвиненият няма физически достъп до банковите сметки, употребявани за осъществяване на закононарушението, т.е. отнети са му средствата, нужни за осъществяване на закононарушение, сходно на това, в което е упрекнат.
Районна прокуратура - Бургас не споделя тези заключения и стимулира тезата си с обстоятелството, че съществуват задоволително други известни модерни средства за връзка в интернет, да вземем за пример смарт телефон, а и не е невероятно обвиненият да се достави в дома си с каквото и да било техническо средство за работа с интернет. Обвиняемият е трайно незает, като средствата за издръжката му са генерирани от незаконната му активност. 
Изтеклият интервал на задържане на Милен С. е по - малко от 3 месеца. Районна прокуратура - Бургас отбелязва, че законодателят е планувал оптимален интервал за задържане под стража за сходно тежко съзнателно закононарушение в размер от 8 месеца, което потвърждава, че Милен С. е арестуван под стража в рационални граници.
Протестът на Районна прокуратура - Бургас ще бъде прегледан в съвещание от Окръжния съд в града.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР