Милен Русков е носителят на Националната Вазова награда за литература

...
Милен Русков е носителят на Националната Вазова награда за литература
Коментари Харесай

Милен Русков е носителят на Националната Вазова награда за литература за 2019 година

Милен Русков е носителят на Националната Вазова премия за литература за 2019 година . Детският вид на премията е присъдена на младата авторка Изабел, поради визията за държание на младежите и връщането им към писаната тирада. Това оповестиха от община Сопот.

Романите " Възвишение " и " Чамкория " развълнуваха българските читатели и разсъниха загатна, разказите и историческата памет за времена и събития, които не трябва да бъдат забравяни, настояват от комисията, присъдила единомислещо премията на техния създател. Милен Русков е роден през 1966 година в Бургас, приключва СУ " Св.Климент Охридски " със компетентност " Българска лингвистика ", по-късно става докторант по филология в Българска академия на науките. До момента е разгласил четири романа, всеки от които е притежател на разнообразни литературни награди.

Детската Вазова премия отива при Изабел, която е номинирана от децата в Сопот. Словото живее в нови форми, сервира се аудио-визуално, слушаме през слушалките, гледаме го през
екраните на мобилни устройства и все пак едно младо и красиво момиче съумя да върне децата към писаната тирада, към страниците на книгите, счита журито. Нейният канал в YouTube има над 200 000 почитатели, а дебютната й книга " Щастливей " се трансформира в безспорен best-seller измежду младежите.

Връчването на Националната Вазова премия за литература ще бъде кулминационната точка на Вазовите тържества и ще се състои на 9 юли 2019 година в Сопот, когато ще се отбележат 169 години от рождението на Патриарха на българската литература.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР