Милен Радуканов е главно действащо лице в Левски в един

...
Милен Радуканов е главно действащо лице в Левски в един
Коментари Харесай

Милен Радуканов пред Efirbet: Заради Мъри на пейката Левски е фаворит във финала

Милен Радуканов е основно настоящо лице в Левски в един незабравим край за Купата на България против ЦСКА. Тогава Радуканов изнася мощен мач в отбрана, а „ сините “ печелят с 5:0 и подвигат трофея. Това си остава най-голямата победа на Левски над врага в тази конкуренция, а настрана това е и най-посетеният край в историята.

В изявление за Радуканов се връща към този успех и разкрива своите упования за неделния конфликт сред двата тима, които в директен спор ще излъчат новия притежател на трофея.

- Г-н Радуканов, какво беше настроението в съблекалнята и какво се надявахте да постигнете в оня край за Купата през 1998 година?

- Ние бяхме изпуснали купата и по тази причина бяхме пределно стимулирани и надъхани да спасим сезона с трофей. Отделно имахме голямо предпочитание да покажем на ЦСКА, че сме по-добри, откакто в последния ни мач с тях малко преди финала те се отърваха щастливо от загуба.

- Кое дерби визирате?

- Това за състезание, което приключи 3:3. Те ни поведоха с 2:0, ние направихме поврат по прочут през годините сюжет до 3:2, само че в последните минути им дадоха дузпа и се добраха до точката. Още тогава доста искахме в идващия дуел да се разбере ясно кой е господарят на София.

- Във финала за Купата имате мечтано начало, защото успявате да поведете с ранен гол.

- Да, Кайзера вкара красиво с глава и ни изведе напред в резултата. Но не бих споделил, че единствено началото бе сполучливо за нас. Ние контролирахме мача съвсем от самото начало, даже можеше да ги бием с повече.

- Вярвахте ли, че освен може да успехите ЦСКА, само че и да разгромите?

- Вярвахме, че ще ги победим, само че в случай че би трябвало да съм почтен, не сме мислили за цифрово изражение на резултата. Целта ни беше да спечелим, с цел да потвърдим, че на този стадий сме над тях.

- Как спряхте мощната офанзива на противника, в която бяха герои от Съединени американски щати 94?

- С групови старания в отбрана и на халфовете пред нас. Аз имах лична задача да вардя Емил Костадинов и се оправих. Бончо Генчев също го лимитирахме и като цяло тимът се оправи превъзходно. Това беше безапелационна победа на Левски.

- Но преминавате и през сложни моменти, защото при 1:0 противникът е опитал да Ви притисне и един път даже уцелва гредата.

- И да сме имали сложни моменти до втория гол, те бяха малко. По метода, по който играеха два отбора, се виждаше, че единият превъзхожда другия и е въпрос на време да означи още голове.

- Какво значи за вас този трофей?

- Той е специфичен по две аргументи. Това бе втората ми Купа, само че с различен столичен клуб, а този край остана вечно най-посетеният. На трибуните имаше 50 000 фенове, само че по-късно скапаха „ Васил Левски “ и обновеният стадион към този момент не може да събере толкоз аудитория.

- Какво очаквате от неделния край?

- Като футболен човек, аз на първо място се веселя на големия интерес към дуела. За първи път от години насам стадионът за дербито ще бъде претъпкан, което приказва, че хората желаят да гледат такива мачове. Дай Боже, да има колкото се може повече срещи пред такава аудитория отсега нататък. Ако се получи, това ще е добре за нашия футбол.

- Кой е любимец?

- Фаворит е Левски. Заради еуфорията и поддръжката на почитателите, и поради подема, в който се намира тази пролет.

- В предните две дербита съперниците не си вкараха. Сега ще паднат ли голове в постоянното време?

- Със сигурност този път ще паднат голове, само че ще се въздържа от прогноза за прецизен краен резултат.

- Може ли да се получи театър или напрежението, подбудено от огромния залог, ще вземе връх и ще се отрази върху качеството на играта?

- Аз чакам театър, защото цялостните трибуни ще дадат криле на футболистите.

- В рецесия ли е ЦСКА?

- Не. Ако намеквате за разгромната загуба в Разград, тя към този момент е минало. Във футбола резултатът от последния мач бързо би трябвало да се не помни, тъй като най-важният мач е идният. А и когато би трябвало да изиграеш край, няма значение в каква форма си и какво се е случило в предните срещите. Самият край задължава да дадеш максимума.

- Плюс ли е за ЦСКА, че ще имат на пейката подобен потвърден треньор?

- Не считам. Той е бил потвърдено име, само че преди 20 години.

Защо някогашен треньор на ЦСКА, водил отбора тази пролет, обезценяваше вероятно продобиване на

- Купата, откакто не са станали първенци?

- Не споделям сходно мислене. Купата е значим и важен трофей, няма по какъв начин да се подценява.

Уелтон ли е най-силното оръжие на Левски?

Не. Най-силното оръжие на Левски е Станимир Стоилов.

- Защо?

- Защото се вижда по какъв начин за малко време преобрази Левски. Почеркът му на работа го демонстрира безапелационно и аз се веселя за него, защото сме в прелестни връзки и когато поддържаме връзка, за мен постоянно е забавно и прелестно.

- Г-н Радуканов, по какъв начин се печели край?

- Финал се печели с ум. Трябва и шанс, несъмнено, само че шансът спохожда този тим, който го търси и който го желае.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР