Милен Радоканов е играл за Левски и ЦСКА, а и

...
Милен Радоканов е играл за Левски и ЦСКА, а и
Коментари Харесай

Радуканов: Левски е фаворит във финала, ЦСКА не е в криза

Милен Радоканов е играл за Левски и ЦСКА, а и е бил треньор на " алените ". Бившият бранител има извоювана Купата на България с екипа на Левски през 1998 година. Тогава във финала на 13 май Левски побеждава ЦСКА с 5:0. След това завоюва трофея като треньор на ЦСКА. Той даде изявление за " Новспорт ".

Какви са упованията ви за финалната среща от шампионата за купата на България сред отбопите на ЦСКА и Левски?

- Аз съм човек, обвързван с футбола. Затова и се веселя на големия интерес към този край. За първи път от години насам стадионът за дербито ще бъде претъпкан. Това приказва, че хората желаят да гледат такива мачове. Дано да има колкото се може повече срещи пред такава аудитория отсега нататък. Ако се случи, това ще е добре за нашия футбол.

Има ли любимец в този мач?

- Левски е любимец.

Защо?

- Заради еуфорията и поддръжката на почитателите. Заради подема, в който се намира тази пролет.

За мнозина Уелтон ли е най-силното оръжие на Левски?

- Не считам, че е той.

А кой е тогава?

- Най-силното оръжие на Левски е Станимир Стоилов.

Защо?

- Защото се вижда по какъв начин за малко време преобрази Левски. Почеркът му на работа го демонстрира безапелационно и аз се веселя за него, защото сме в прелестни връзки и когато поддържаме връзка, за мен постоянно е забавно и прелестно.

На пейката на ЦСКА ще застане Алън Пардю, той е потвърдено име в треньорската специалност. Ще бъде ли плюс това за ЦСКА?

- Не считам. Той е бил потвърдено име, само че преди 20 години.

В двата мача пред пролетта за състезание нямаше голове. Сега ще има ли. Вашата прогноза?

- Ще има голове във финала и то в постоянното време. Прогноза обаче не бих се наел да давам.

Ще има ли напрежение на терена или ще гледаме първокласен и ефективен футбол сред ЦСКА и Левски?

- Очаквам театър, защото цялостните трибуни ще дадат криле на футболистите.

Има ли рецесия в ЦСКА?

- Не. Ако говорите за разгромната загуба в Разград, то тя към този момент е в предишното. Във футбола резултатът от последния мач бързо би трябвало да се не помни, тъй като най-важният мач е идният. А и когато би трябвало да изиграеш край, няма значение в каква форма си и какво се е случило в предните срещите. Самият край задължава да дадеш максимума. Купата е значим и важен трофей, няма по какъв начин да се подценява.

Каква е рецептата за продобиване на край за купата на страната?

- С повече разум, мисъл, ум се печели подобен мач. Нужно е малко шанс. Късметът обаче най-често е на страната на този тим, който го търси и който го желае повече.

Участник сте в един огромен край за купата на страната с екипа на Левски през 1998 година Колко скъпа ви е тази купа?

- Този трофей е специфичен за мен по две аргументи. Това бе втората ми купа, само че с различен столичен клуб, а този край остана вечно най-посетеният. На трибуните имаше 50 000 фенове, само че по-късно скапаха " Васил Левски " и обновеният стадион към този момент не може да събере толкоз аудитория.

Левски печели против ЦСКА с 5:0. Какво си спомняте оттогава?

- Левски не стана тогава първенец и всички в отбора бяхме пределно стимулирани и надъхани да спасим сезона с трофей. Имахме голямо предпочитание да покажем на ЦСКА, че сме по-добри. В последната среща против тях трябваше да ги бием, а завършихме щастливо за тях 3:3. ЦСКА ни поведоха с 2:0, ние направихме поврат по прочут през годините сюжет до 3:2, само че в последните минути им дадоха дузпа и се добраха до точката. Още тогава доста искахме в идващия дуел да се разбере ясно кой е господарят на София.

Във финала Левски вкарва ранен гол?

- Да. Николай Тодоров - Кайзера се разписа с глава и поведохме в резултата. Ние контролирахме протичащото се на терена и бяхме уверени в крайния триумф.

Очаквахте ли толкоз доста голове във вратата на ЦСКА?

- Всички в Левски вярвахме, че ще победим, само че не сме мислили за цифрово изражение на резултата. Целта ни беше да спечелим, с цел да потвърдим, че на този стадий сме над тях.

Срещу вас имаше герои от международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година?

- Аз имах лична задача да вардя Емил Костадинов и се оправих. Бончо Генчев също го лимитирахме и като цяло тимът се оправи превъзходно. Това беше безапелационна победа на Левски. Всички играхме на равнище.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР