Милен Христов, изпълнителен директор на Мотобул ЕАД, част от Авто

...
Милен Христов, изпълнителен директор на Мотобул ЕАД, част от Авто
Коментари Харесай

Eдна карта – много предимства, или как benzin.bg помага на бизнеса

Милен Христов, изпълнителен шеф на " Мотобул " ЕАД, част от " Авто Юнион " и " Еврохолд "

ПРОФИЛ
Милен Христов е приключил бизнес школа " Сколково " в град Москва. Започва своето професионално развиване като брокер на Българската стокова борса, а по-късно основава профилиран в картовите услуги план под шапката на " Мотобул " ЕАД. Към 2020 година в качеството на пълномощник Милен Христов съставлява автомобилния холдинг на " Еврохолд България " АД - " Авто Юнион " АД - като член на съвета на шефовете.
Предвидимостта и намаляването на разноските са основни за всеки бизнес. В редица сектори измежду най-сериозните пера са заплащанията за горива.
Картите benzin.bg на компанията " Мотобул ", част от " Авто Юнион " и " Еврохолд ", разрешават и предвидимост, и понижаване на разноските. Насочени към компаниите - главно транспортните компании и сдружения с огромни автопаркове, те подсигуряват отстъпки в цената на горивото в над 400 обекта в цялата страна на веригите " Лукойл ", " Еко ", " Петрол ", " Круиз " и " Химойл ".

В допълнение е налице и еластичност на заплащанията - предплатено, като картата авансово се зарежда с избрана сума, или пък отсрочено, с изчистване на отговорностите един път месечно. Всеки клиент може да зададе маршрута на пътуването си в уеб страницата на компанията, като получава информация за най-удобните обекти или пък тези малко настрана от трасето, само че пък с най-ниска цена.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Подобни картови оператори са добре познати в Европа, само че не оперират съществено на българския пазар. Идеята им е да предложат услуги на преминаващите през страната чужденци, до момента в който нашият фокус е към българските компании ", разяснява основателят на benzin.bg Милен Христов. Като огромни плюсове на плана той акцентира софтуерните решения, приспособени към потребностите на съответната компания и кредитна линия без условие на съответно поръчителство, с помощта на положителното партньорство на benzin.bg с Българска организация за експортно обезпечаване.

Съвсем скоро картите benzin.bg ще предложат още един сериозен бонус - опция за зареждане с отстъпка на най-популярните метан станции в страната. " Това гориво в този момент се предлага от доста дребни обекти, построени от локални предприемачи. Ние ще станем първите, които ще могат да предложат с една карта прилагане на отстъпка на метан станции в цялата страна ", разяснява Милен Христов. Работи се също и по предложение на повече услуги за физически лица, които в този момент употребяват отстъпки само в обектите на " Еко ".

Идеята за новата услуга, която липсва в България, хрумва на Милен Христов през 2014 година, а първите карти са издадени в края на 2015 година. Потенциалът на бизнеса е оценен от " Еврохолд ", като от неговата дъщерна компания " Мотобул ", идва финансовата поддръжка. Към момента benzin.bg е един от най-големите търговци на горива на дребно в България, който разчита на търговия посредством карти, с продавани над 2 млн. литра месечно. " Мотобул " ЕАД, посредством плана benzin.bg, е първата българска компания, която членува в най-голямата европейска организация на петролните търговци (UPEI).
Benzin.bg е доказателство по какъв начин огромна конструкция в България може да работи като бизнес развъдник.

Benzin.bg е първата небанкова институция, чиито карти се обслужват от БОРИКА и се издават по разпоредбите на Националната картова и платежна скица с марката Bcard - Ограничена мрежа. Това разрешава най-високо равнище за отбрана, заплащане на ПОС-терминали, което пък икономисва на търговеца спомагателна инвестиция в инфраструктура, показва Стоилка Арсова, шеф в дирекция " Национална картова и платежна скица ". Тя прецизира, че картите benzin.bg запълват ниша на по този начин наречените артикули в лимитирани мрежи, като прокарват пътеката на един кардинално нов за България артикул.

Арсова не скрива учудването си от бързото разгръщане на бизнеса на benzin.bg. " Имаме над 20 години опит с карти и знаем, че е мъчно да се навлезе на този пазар. Те набраха екип и запас, и се оправят впечатляващо. Впечатлява положителната им организация на работа и бързото уголемение на активността, с помощта на което растем дружно ", разяснява още тя.
Милен Христов добавя, че партньорството с БОРИКА и Националната картова и платежна скица дава опция на по-сериозна цифровизация в бъдеще, като към този момент се работи по основаване на платежни приложения и такива, които да оказват помощ в ръководството на автопаркове.

Стоилка Арсова, шеф дирекция " Национална картова и платежна скица "

ПРОФИЛ
Стоилка Aрсова има над 15 години опит в банковия бранш в региона на електронните и картови разплащания.
През 2014 година се причислява към екипа на БОРИКА, където оглавява ново-създаденото звено " Национална картова скица ".
От началото на 2017 година госпожа Арсова съставлява Схемата в Борда на Европейската Асоциация за картови разплащания.
Ползата за сътрудниците на benzin.bg акцентира и комерсиалният Директор на " ЕКО България " Василис Макрис. " От ЕКО България бяхме измежду първите, които поддържаха концепцията на Мотобул да сътвори този бизнес по сходство на огромните интернационалните компании и сме уверени, че ще продължим сполучливото си съдействие и през идващите години. Ползите и за двете страни са извънредно огромни. Като локална компания с гъвкава управническа конструкция, " Мотобул " имат друг метод и потребителско портфолио. Те покриват пазарни ниши, които са забавни за ЕКО България и бихме желали да развием в допълнение. По този метод ни дават опция да достигнем до по-широк кръг от клиенти ", разяснява Макрис.

Василис Макрис, търговски шеф на " ЕКО България "

ПРОФИЛ
Василис Макрис е търговски шеф на " ЕКО България " от 2018 година. Преди да се причисли към компанията в страната, той заема позицията търговски шеф в " ЕКО Сърбия ". " ЕКО България " и " ЕКО Сърбия " са сдружения част от Групата Hellenic Petroleum.
На какво се дължи триумфа на плана benzin.bg показва шефът в дирекция " Застраховане " на Българска организация за експортно обезпечаване Павел Бороджийски. " Мотобул " ЕАД търгува със своите контрагенти при условия на отсрочено заплащане, което е форма на комерсиално кредитиране и инструмент, посредством който компанията да усилва продажбите си. Търговското кредитиране е измежду актуалните способи на търговия, което носи и съответните опасности за компанията. В изискванията на мощно конкурентна среда, това е една от опциите, кредитиращата компания да усили портфолиото си от клиенти, а в изискванията на рецесия е и инструмент за запазването му. Компанията следва положителните практики в развитите европейски пазари, където кредитното обезпечаване е неизменима част от сполучливото и стабилно развиване на даден бизнес ", прецизира той.

Павел Бороджийски, шеф в дирекция " Застраховане " на БАЕЗ

ПРОФИЛ
Павел Бороджийски е шеф в дирекция " Застраховане " на БАЕЗ от 2017 година, като преди този момент е заемал длъжността началник отдел " Продажби ". Има над 10 години опит в банковия бранш в региона на продажби и кредитиране на сдружения в сегмента МСП.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР