Миланският оперен театър Ла Скала бе принуден да отмени концерт,

...
Миланският оперен театър Ла Скала бе принуден да отмени концерт,
Коментари Харесай

Ла Скала отмени концерт в Брюксел заради труса в Мароко

Миланският оперен спектакъл Ла Скала бе заставен да анулира концерт, плануван за събота вечер в Брюксел, заради разстройствата в разписанията на полетите след земетресението в Мароко. 

Концертът под диригентството на Рикардо Шайи трябваше да се състои в Двореца на изящните изкуства, само че " няма да може да се състои заради въздействието на трагичното земетресение в Мароко върху въздушния трафик в Европа ", се споделя в прессъобщение на италианския оперен спектакъл. Оркестърът и хорът на театъра не са могли да пътуват.

" Самолетът трябваше да води 215-те музиканти от оркестъра, членовете на хора и екипа от Олборг (Дания), където предходния ден имаше зрелище, до Брюксел в събота заран, само че самолетът остана на летището в Маракеш ", обявиха от Ла Скала. От операта допълниха, че " не е било допустимо да се откри друго решение за концерта довечера (събота) ".

Мощно земетресение раздруса Мароко в петък вечерта и погуби повече от две хиляди души. От Ла Скала акцентират, че мислите на посетителите на концерта са " на първо място с жертвите на земетресението и на тази голяма покруса ".

В събота външният министър на Италия Антонио Таяни прикани съгражданите си да не летят до Маракеш.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР