Миланската опера Ла Скала ще върне 3 милиона евро на

...
Миланската опера Ла Скала ще върне 3 милиона евро на
Коментари Харесай

Ла Скала ще върне 3 млн. евро на Саудитска Арабия - защо?

Миланската опера Ла Скала ще върне 3 милиона евро на държавното управление на Саудитска Арабия, написа вестник Guardian.
Операта разгласи, че е сключила капиталова договорка със страната от Персийския залив, която ще им донесе над 15 милиона евро за пет години, съобщи БГНЕС. Това провокира острата реакция на редица организации за отбрана на човешките права и някои италиански политици.
Саудитска Арабия беше мощно подложена на критика, откакто чиновници на тайните им служби убиха журналиста Джамал Хашоги в дипломатическата задача на страната в Истанбул.
" Ще върнем парите на саудитите ", сподели Джузепе Сала, който с изключение на кмет на Милано е и шеф на Ла Скала.
Сала се опита да изясни договорката, която предвиждаше министъра на културата на Саудитска Арабия да влезе в борда на шефовете на Ла Скала, с дейностите на изпълнителния шеф Александър Перейра, който се грижи за финансовото положение на операта. Перейра, обаче, сподели, че както кметът Джузепе Сала, по този начин и министърът на културата на Италия Алберто Бонисоли са знаели за изискванията по договорката.
Атилио Фонтана, който е шеф на област Ломбардия и член на участващата в ръководството на Италия крайнодясна партия Лига, прикани Перейра да бъде уволнен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР