Милано. Италианската полиция спаси в сряда около 50 деца, взети

...
Милано. Италианската полиция спаси в сряда около 50 деца, взети
Коментари Харесай

AFP: Шофьор от сенегалски произход се е опитал да отвлече и подпали автобус с ученици в Италия

Милано. Италианската полиция избави в сряда към 50 деца, взети като заложници от водача на учебния рейс, който заля рейса с бензин и го възпламени, оповестиха управляващите, представени от AFP .
" Това е знамение, можело е да стане кланица. Полицията е работила извънредно, блокирала е рейса и е извела децата ", съобщи прокурорът на Милано Франческо Греко.
Греко добави, че не може да изключи терористична връзка в случая.
Ученици на към 12-годишна възраст са се прибирали от спортно мероприятие, съпроводени от трима възрастни, когато водачът ненадейно е сменил маршрута и е оповестил, че ги взема като заложници.
" Никой няма да излезе отсам жив, " е викал той, съгласно някои от учениците.
Въоръжен с две туби, цялостни с бензин и запалка, той е заплашил децата, взел им е телефоните им и ги е вързал с електрически кабел. Едно от децата обаче е съумяло да се обади на родителите си, които след това са алармирали полицията. След гонене служителите на реда са блокирали рейса на улицата и са счупили задните прозорци, с цел да извадят децата, преди рейсът да бъде обхваната в пламъци.
" Искам да сложа завършек на това, желая да спра смъртните случаи в Средиземноморието ", е чут да споделя водача.
Той е изразил митинг против антиимигрантската политика на италианското държавно управление.
Според информациите той е на 47 години, от сенегалски генезис и е водач на учебен рейс от 2002 година насам.
Около десетина деца и двама от възрастните са били откарани в болница поради поемане на пушек, а лидерът също се нуждае от лекуване за изгаряния по ръцете си.
Вътрешното министерство съобщи в изказване, че водачът е залавян да кара, до момента в който е насилвал полово невръстен. В него не е посочена дата за хипотетичните закононарушения.
Източници на вътрешното министерство обявиха, че министърът се пробва да отнеме италианското поданство на лидера, което е станало допустимо с помощта на законодателството, признато в края на предходната година.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР