Милан Варга спестявал от 3 години, за да може да

...
Милан Варга спестявал от 3 години, за да може да
Коментари Харесай

Добри примери: Безплатни пици и други актове на милосърдие в разгара на пандемията в Унгария

Милан Варга спестявал от 3 години, с цел да може да отвори дребна пицария в Будапеща предишния понеделник. Но във вторник клиентите му съвсем изчезнали, откакто улиците се опразнили поради ковид, споделя в собствен репортаж Ройтерс, цитира БНР.

Запасен с артикули, Варга бързо трансформирал проектите си и се включил към увеличаващата се група унгарци, които реагират с благодетелност на рецесията. Сега той доставя безвъзмездни пици на възрастни хора, които са се изолирали вкъщи.

„ Ако не мога да продавам пици, най-малко мога да оказа помощ на тези в потребност, в случай че те са под доброволна карантина “, споделя 20-годишният юноша.

Половината от продукцията на пицарията му всеки ден е безвъзмездна.

И до момента в който централноевропейската страна затвори границите си за чужденци и затвори учебните заведения, с цел да спре разпространяването на ковид, от ден на ден и повече унгарци вземат решение да стартират да оказват помощ на възрастни и уязвими, както и на здравните служащи, които носят главното задължение на рецесията.

Членовете на Facebook групата „ Будапеща Airbnb общественост за здравни служащи “ към този момент има над 1200 членове, които оферират своите жилища на медсестри и други медицински лица, които желаят да се изолират, с цел да предпазят фамилиите си. Будапеща има към 10 000 жилището в платформата, само че този бизнес рухна мигновено с изгубването на туристите.

„ Смятаме, че тези, които могат, би трябвало да оказват помощ на тези, които правят действителна работа, с пари, с благи думи – у дома ние нямаме концепция през какви компликации минават здравните чиновници сега “, разяснява Виктория Хойер-Шабо, която дава чартърен 3 жилището в Букурещ.

На езерото Балатон Гергей Тот, управител на хотел в Шиофок, пък предлага стаи на унгарци, които са се върнали от чужбина и са подложени на двуседмична карантина.

В момента в хотела има 39 души, които получават безвъзмездна храна. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР