Милан срещу Интер и Реал (Мадрид) - Манчестър сити са

...
Милан срещу Интер и Реал (Мадрид) - Манчестър сити са
Коментари Харесай

Миланско дерби и сблъсък между фаворитите: какво предстои в Шампионската лига

Милан " против " Интер " и " Реал " (Мадрид) - " Манчестър сити " са през този сезон. Четирите отбора се класираха за тази фаза в конкуренцията и един от тях ще завоюва оценката на 10 юни.

Достигането до полуфинал на " Реал " и " Сити " не може да бъде одобрявано като изненада, като те са измежду четирите най-хубави за трети следващ сезон. Още от началото на сезона двата отбора бяха и измежду любимци на букмейкърите и експертите.

в тази фаза обаче не е имало от 2018 година ( " Рома " ), а за първи път от 2017 година ще има представител на Серия А във финала от 2017 година, когато " Ювентус " загуби от " Реал " с 1:4.

Първите полуфинали през този сезон ще се изиграят на 9 и 10 май, а реваншите са седмица по-късно (16 и 17).

За втора поредна година " Реал " ще срещне " Сити " във финала, като през предишния сезон испанския отбор се наложи трагично в общия резултат с 6:5. " Гражданите " завоюваха в Англия с 4:3, а в Мадрид се стигна до.

" Реал " е в полуфиналите на Шампионската лига за 16-ти път от 1998 година насам, като е губил в седем от случаите. В останалите осем испанският клуб освен стига до край, само че и печели шампионата.

" Сити " от своя страна е измежду полуфиналистите за четвърти път, като задачата на отбора на Хосеп Гуардиола е да усъвършенства достижението си от 2021 година, когато загуби във финала.

 Миланско дерби и конфликт сред любимците: какво следва в Шампионската лига
© Reuters

В другия полуфинал дербито " Милан " - " Интер " ще бъде повтаряне на полуфиналите от 2003 година Тогава " росонерите " се постановиха над градския си противник след две равенства и гол на непознат терен (символично), след което завоюваха и трофея с триумфа над " Ювентус ".

Това ще бъде и първият напълно италиански полуфинал от 20 години.

" Милан " ще взе участие в тази фаза за осми път след основаването на Шампионска лига (14-ти полуфинал общо в европейската купа), а " Интер " за девети общо и за трети в новата история на шампионата.

" Нерадзурите " са и последния клуб от Италия, който победи в Шампионската лига (2010), до момента в който " Милан " взе своята седма европейска купа през 2007 година

През сезона двата отбора от Милано към този момент играха три пъти между тях. " Милан " завоюва с 3:2 през септември, след което, а също така победи и в срещата за.

Програма в полуфиналите
9 май от 22 часа

" Реал " (Мадрид) - " Манчестър сити "

10 май от 22 часа
" Милан " - " Интер "

16 май от 22 часа
" Интер " - " Милан "

17 май от 22 часа
" Манчестър сити " - " Реал " (Мадрид)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР