Милан спечели като гост дербито с Верона, за да запише

...
Милан спечели като гост дербито с Верона, за да запише
Коментари Харесай

Милан трепери до последно, но все пак възтържествува

Милан завоюва като посетител дербито с Верона, с цел да запише втора поредна победа с минималното 1:0. Единственото попадение на „ Марк-Антонио Бентегоди” бе дело на Кшищоф Пьонтек, който осъществя от дузпа в 68-ата минута. „ Жълто-сините” останаха с човек по-малко още в 21-ата минута, когато Мариуш Степински бе изпъден. В края на срещата червен картон получи и Давиде Калабрия, поради оборване на съдийско решение.

Единствената забавна обстановка през първото полувреме бе в 21-ата минута, когато Мариуш Степински получи пряк червен картон поради извънредно жестоко влизане и остави тима си с човек по-малко. Съдията Джанлука Манганиело прегледа обстановката благодарение на ВАР и изгони футболиста на Верона.

В 56-ата минута Анте Ребич пропиля обещаваща опция за отбелязване. Хърватинът получи положително центриране в дребното наказателно поле, само че стреля наоколо до дясната греда.

Две минути по-късно Давиде Калабрия получи прекрасен пас на границата на наказателното поле и нанесе удар към вратата, само че уцели лявата греда.

В 60-а минута Валерио Вере прибра центриране в наказателното поле и шутира, само че пропиля страхотна голова опция, откакто удаарът му попадна в десния непряк дирек.

В 65-ата минута Амир Рахмани игра с ръка в наказателното поле и Милан получи опцията да стреля от дузпа. Кшищоф Пьонтек стреля от дузпа и осъществя, макар че вратарят Марко Силвестри усети ъгъла и стигна до топката.

В 83-ата минута Кшищоф Пьонтек означи, откакто пое отбита топка, само че голът му бе прегледан благодарение на ВАР и анулиран, тъй като имаше нарушаване в офанзива.

Милан трепери до последните секунди на мача, откакто в добавеното време на срещата бранителят на Милан Давиде Калабрия задържа непозволено футболист на Верона на границата на наказателното поле. И макар че „ жълто-сините” получиха единствено директен свободен удар, Калабрия репликира съдията, който го наказа с пряк червен картон. Мигел Велосо стреля от обещаваща позиция, само че топката рикошира в стената и се озова в краката на негов съотборник, чийто изстрел мина настрана от врата и бе последната обстановка в срещата.

Това е втора поредна победа за Милан с минималното 1:0, с което тимът заема шеста позиция в класирането с актив от 6 точки. Верона е на 11-о място с 4 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР