Милан се завърна към победите в Серия А, след като

...
Милан се завърна към победите в Серия А, след като
Коментари Харесай

Късен гол донесе трите точки на Милан в дербито с Лацио, римляните доиграха срещата с 8 души

Милан се завърна към успехите в Серия " А ", откакто стигна до сложен триумф с минималното 1:0 като посетител на Лацио в едно от дербитата на 27-ия кръг в италианското футболно състезание.

На " Стадио Олимпико " в Рим двата отбора несъмнено предложиха здрава борба, която, за жалост, ще се запомни значително с големия брой показани картони от съдията Марко Ди Бело, който даже изгони цели трима играчи на " бианкочелестите " след почивката.

Иначе през първата част момчетата на Маурицио Сария започнаха по-силно и изглеждаха като по-опасния от двата състава, като Матиас Весино пропусна да открие резултата още в 8-ата минута, когато уругваецът засече подаване от ъглов удар на собствен съотборник, само че стреля неопределено от границата на вратарското поле.



Второто полувреме стартира кошмарно за домакините, които в 57-ата минута останаха с човек по-малко след изгонването на Лука Пелегрини, който небрежно си изкара два жълти картона. Трябва да се означи обаче, че при обстановката за втория бранителят на столичани направи опит да спре играта, с цел да бъде оказана помощ на негов съотборник, който бе получил удар в глава секунди по-рано, само че дейностите му не бяха почетени от Кристиан Пулишич, който лиши топката и принуди Пелегрини да го фаулира, което докара и до изгонването на италианеца.

Останали с човек повече, " росонерите " натиснаха и в 76-ата минута стигнаха до гол на Рафаел Леао, който бе анулиран след интервенция на системата ВАР, която маркира тънка засада на португалската звезда на гостите.



Футболистите на Стефано Пиоли въпреки всичко продължиха да търсят гола и три минути преди края на постоянното време серия от удари по посока на вратата на " орлите " приключи с осъществяване на Ноа Окафор, при което стражът Иван Проведел не съумя да избие топката и видя по какъв начин тя влиза във вратата му за крайното 1:0 в интерес на гостите от Милано.

В заключителните епизоди от мача пристрастеностите на терена се нажежиха в допълнение, което в последна сметка докара до още два червени картона за състезатели на римляните, като поредно бяха изгонени Адам Марушич и Матео Гендузи, с цел да приключи техният тим с едвам 8 души.

След тази победа Милан събра 56 точки и продължава да бъде удобно на третото място в Серия " А ", като " червено-черните " се приближиха на точка от втория Ювентус. Лацио пък заема 8-ата позиция с 40 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР