Милан се поизмъчи, но се наложи с 2:1 над Лацио

...
Милан се поизмъчи, но се наложи с 2:1 над Лацио
Коментари Харесай

Милан се позакрепи, Лацио на колене на “Сан Сиро”

Милан се поизмъчи, само че се наложи с 2:1 над Лацио в най-интересния мач от 22-ия кръг на Серия А. На “Сан Сиро” момчетата на Дженаро Гатузо сложиха завършек на положителната серия на “орлите” от 6 мача без загуба. Патрик Кутроне откри резултата в 15-ата минута. Адам Марушич изравни в 20-ата, а Джакомо Бонавентура оформи крайния резултат минута преди края на първото полувреме.

Това е трети следващ мач на Милан без загуба, откакто преди този момент "росонерите " въобще не се представяха безапелационно в италианското състезание.

Така противникът на Лудогорец в Лига Европа се изкачи на 7-ата позиция в класирането с актив от 34 точки. Лацио пък остава трети с 46, само че Интер към този момент диша във врата на “римските орли” с 44 пункта.

Първото попадение в срещата падна в 15-ата минута. Хакан Чалханоглу центрира от директен свободен удар в дребното наказателно поле, където Кутроне се извиси най-високо, с цел да засече с глава и да прати топката в мрежата на гостите.

Само пет минути бяха нужни на Лацио, с цел да изравни резултата. В 20-ата минута Лукай Лейва показва страховит взор върху играта и пусна към непокрития Адам Марушич, който финтира бранител, а по-късно прати необеспокоявано топката в долния ляв ъгъл на вратата.

"Росонерите " стигнаха до победното попадение в 44-ата минута на срещата. Давиде Калабрия изпрати брилянтен пас в наказателното поле, където Джакомо Бонавентура отигра ужасно с глава, мушкайки топката под напречната греда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР