Милан се наложи с 2:1 над Удинезе в мача от

...
Милан се наложи с 2:1 над Удинезе в мача от
Коментари Харесай

Нов герой измъкна Милан срещу Удинезе

Милан се наложи с 2:1 над Удинезе в мача от 4-ия кръг на Серия А. Новото попълнение Никола Калинич измъкна успеха за "росонерите ", реализирайки дебютното си попадение в 22-ата, а по-късно оформи крайния резултат с гол в 31-ата минута на срещата. Кевин Лазаня вкара за 1:1 в 28-ата. Така Милан се изкачи на 4-ото място с актив от 9 точки, а Удинезе е на 15-ата позиция с 3.

Домакините получиха добра опция да открият резултата още в 10-ата минута на мача, само че Сусо прати топката доста надалеч от задачата. Две минути по-късно Кевин Лазаня съумя да се разпише във вратата на Джанлуиджи Донарума, само че голът му бе анулиран поради засада благодарение на иновационния Видео помощник рефер.

В 18-ата Никола Калинич засече с глава центрирана топка от ъглов удар, при добавката Леонардо Бонучи бе близо да осъществя дебютното си попадение за „ росонерите”, само че бранител на гостите почисти от голлинията.

В 22-ата минута Калинич въпреки всичко съумя да прониже мрежата на Симоне Суфет. Хърватинът получи точно подаване на Давиде Калабрия в наказателното поле, което насочи от три метра право във вратата на Удинезе за 1:0.

Само 6 минути по-късно обаче Лазаня върна равенството след груба неточност на Алесио Романьоли. 25-годишният нападател преодоля Донарума с мощен шут в левия ъгъл на вратата за 1:1.

„ Росонерите” бързо върнаха преднината си още веднъж с гол на Калинич в 31-ата минута, който от близко разстреля вратата на гостите за 2:1.

Втората част стартира със сериозен напън от страна на домакините. Още в 47-ата Джакомо Бонавентура бе покрай осъществяване на трето попадение в мрежата на Суфет със задна ножица, само че ударът му бе неакуратен.

След това Рикардо Родригес чудесно насочи топката от директен свободен удар, само че още веднъж Суфет се отличи с добър инстикт, с цел да извади топката. В 74-ата Давиде Калабрия се оказа очи в очи със стража на Удинезе и стреля, само че право в ръцете му.

Калинич можеше да осъществя своя първи хеттрик с фланелката на Милан в 82-ата минута, само че попадението му още веднъж беше анулирано от Видео помощник рефера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР