Милан потрепери, но не допусна издънка срещу Каляри в мача

...
Милан потрепери, но не допусна издънка срещу Каляри в мача
Коментари Харесай

Без да блести Милан надви Каляри

Милан потрепери, само че не позволи издънка против Каляри в мача от 21-ия кръг на Серия А. Момчетата на Дженаро Гатузо реализираха цялостен поврат като посетители и сграбчиха трите точки от срещата. Двата отбора приключиха с човек по-малко срещата, откакто Рикардо Родригес бе изпъден в 80-ата минута с втори жълт карто, а 8 минути по-късно Николо Барела последва ориста му. Всички голове паднаха през първото полувреме. Домакините откриха резултата рано-рано, в 8-ата минута на срещата, с гол на Николо Барела. Франк Кеси изравни от дузпа в 36-ата, а по-късно осъществя победното попадение в 42-ата минута на срещата.

Така противникът на Лудогорец в Лига Европа се изкачи на 7-ата позиция в Серия А и към този момент има в актива си 31 точки. Лидер все още е Наполи с 54. Каляри остава 16-и с 20 точки.

Домакините откриха резултата още в 8-ата минута на срещата. Артур Йонита напредна в центъра и пусна вдясно към Николо Барела, който преодоля вратаря Джанлуиджи Донарума с брилянтен удар в долния десен ъгъл.

Милан се върна в мача след гол от дузпа в 36-ата минута. Никола Калинич получи топката на границата на дребното наказателно поле и опита да откри пространство, с цел да стреля. След прикосновение със бранителя на Каляри Лука Капители, Калинич се строполи на тревата, а основният рефер Марко Гуида не се поколеба да покаже „ бялата точка”. Франк Кеси пък бе прецизен от 11-метровия углавен удар.

Три минути преди края на постоянните 45 минути още веднъж Кеси сътвори цялостен поврат в срещата. Давиде Калабрия опита да центрира в наказателното. Топката рикошира във футболист на домакините и се озова в Калинич, който чудесно видя свободния Кеси, който от близко не пропусна да порази вратата на Каляри за повторно.

В 53-ата Джакомо Бонавентура имаше добра опция, стреляйки от далечно разстояние. Ударът му беше ориентиран към левия ъгъл, само че Алесио Крагно внимаваше и се намеси умерено.

"Росонерите " останаха с човек по-малко в 80-ата минута. Паоло Фараго напредна отдясно, само че бе спрян от Рикардо Родригес. Главният арбитър обаче видя непозволено деяние спряма Фараго и даде втори жълт, надлежно червен картон на футболиста на "червено-черните ".

Две минути преди края на постоянните 90 минути пък Николо Барела също напусна терена, откакто и той получи втори жълт картон за нарушаване против Артур Йонита.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР