Милан победи Парма с 3:1 в мач от 33-ия кръг

...
Милан победи Парма с 3:1 в мач от 33-ия кръг
Коментари Харесай

Милан направи резонен обрат срещу Парма

Милан победи Парма с 3:1 в мач от 33-ия кръг на Серия " А ". Гостите поведоха след гол на Ясмин Куртич минута преди отмора. Франк Кесие, Алесио Романьоли и Хасан Чалханоглу направиха обрата за домакините.

Домакините приложиха напън през цялото време на дуела, само че първите им няколко удара бяха или блокирани, или неточни. В 14-ата минута пък Корнелиус трябваше да напусне терена, като беше сменен от Ян Карамо. В 20-ата, след следващия корнер за " росонерите ", техният капитан Алесио Романьоли нацели напречната греда при удар с глава. Малко по-късно те проведоха добра офанзива и Джакомо Бонавентура се разписа, само че той се оказа в състояние на засада, поради което голът му не беше зачетен.

В 42-ата минута Жервиньо реализира добър пробив, само че насочи прекомерно мощен шут. След това Ибрахимович още веднъж не съумя да открие резултата, само че това направи Куртич за гостите в 44-ата минута с акуратен удар. В добавеното време на първата част ВАР прегледа обстановка за евентуална дузпа за фаул на Матео Дармиан против Ибрахимович, само че се оказа, че Тео Ернандес е бил в засада.
 Снимка 488225
Източник:

В 50-ата минута Бонавентура опитва удар, който не откри рамките на вратата, а малко по-късно отдалечен шут на Куртич излезе в корнер. Натискът на Милан най-сетне даде резултат и тимът единствено за четири минути развоят на мача беше извърнат. Първо, в 55-ата минута Кесие изравни с топовен шут. Така той се разписа в трети следващ мач. В 59-ата пък Романьоли с глава засече центриране на Чалханоглу от фаул, с което резултатът стана 2:1.

В 74-ата минута Кулушевски си проправи път сред противниковата отбрана и нанесе шут. След рикошет топката се удари в гредата. Последваха пропуски на резервата Роберто Инглезе и Куртич. В 77-ата Бонавентура направи добър рейд и подаде на Хакан Чалханоглу, който от дъгата на наказателното поле прати топката в далечния ъгъл на вратата с удар по земя.

Стартови сформира:

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Билия, Леао, Бонавентура, Чалханоглу, Ибрахимович

Парма: Сепе, Дармиан, Якопони, Алвеш, Галиоло, Граси, Бругман, Куртич, Кулушевски, Корнелиус, Жервиньо

Милан остана на седма позиция с 53 точки, колкото има и шестия Наполи, който към този момент си е обезпечил място в Лига Европа. Прекият противник на " росонерите " е Сасуло с 46 точки и с домашен мач с Ювентус по-късно през днешния ден. Парма е на 12-ата позиция с 40 точки и единствено на доктрина може да изпадне.
 Снимка 488224
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР