Милан най-сетне счупи каръка и постигна първа победа под ръководството

...
Милан най-сетне счупи каръка и постигна първа победа под ръководството
Коментари Харесай

Резерва донесе първата победа на Пиоли в Милан

Милан най-накрая счупи каръка и реализира първа победа под управлението на Стефано Пиоли. След реми и загуба в първите два мача на експерта този път „ Сан Сиро” оказа помощ и „ росонерите” надиграха СПАЛ Ферари с 1:0 в 10-ия кръг.

Единственото попадение означи недолюбвания в последно време от почитателите Сусо, а играта на Милан за следващ мач не изглеждаше по никакъв начин безапелационна. Резултатът, в случай че не друго, най-малко вкара отбора в горната половина на таблицата с 13 точки. „ Росонерите” към този момент са 10-и в класирането, като отвориха разлика от 6 пункта по отношение на предпоследния СПАЛ.

Пиоли продължи да опитва със състава и в този мач, като решенията имаха спорен резултат. Исмаел Бенасер беше подложен в позиция на отбранителен халф, където несъмнено не беше силата му. Самуел Кастийехо получи ролята на дясно крило, само че с изключение на да извърши най-сериозния пропуск през първата част, не се регистрира с нищо значително.

Въпросната обстановка се разви в 12-ата минута, когато центриране на Тео Ернандес отляво по някакъв метод стигна до далечния завършек на вратарското поле. Там Кастийехо от няколко метра прати топката напряко в напречната греда.

СПАЛ имаше много добра обстановка в 36-ата минута. Тогава някогашният футболист на Милан Андреас Петаня нанесе свиреп шут от границата на наказателното поле, който изиска сериозна интервенция от вратаря Джанлуиджи Донарума.

След почивката Пиоли бързо прибегна до промените, откакто играта на неговия отбор явно не вървеше. Давиде Калабрия размени Матео Мусакио в защита, а недоволният Кастийехо трябваше да отстъпи мястото си на Сусо.

Именно вторият осъществя победния гол в 63-ата минута след директен свободен удар, който Кжищоф Пионтек създаде. Викари смъкна полския таран тъкмо пред границата на наказателното поле, а Сусо по съвършен метод завъртя топката над стената – 1:0.

Десет минути преди края Лукас Пакета изпусна златен късмет да довърши съперника. Бразилецът сподели забележителна техника, с цел да си пробие път с дрибъл през централната отбрана на СПАЛ. В момент халфът се озова самичък против вратаря, но по някакъв изкуствен метод Етрит Бериша съумя да постави крайник пред изстрела и топката с огромна доза късмет излезе в корнер.

СПАЛ потърси изравняването в последните минути, като в 83-ата Ясмин Куртич прекомерно лековато се оказа напълно самичък пред вратарското поле при центриране от корнер. Играчът на гостите обаче не съумя да нанесе прецизен изстрел с глава, а топката мина над гредата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР