Милан изпусна страхотна възможност да се утвърди в Топ 4

...
Милан изпусна страхотна възможност да се утвърди в Топ 4
Коментари Харесай

Късен леден душ накара Милан да трепери за мястото си в Топ 4

Милан изпусна страхотна опция да се утвърди в Топ 4 на класирането на Серия А. "Росонерите " допираха триумфа в тежкото посещение на Парма, само че в последна сметка позволиха късен изравнителен гол и трябваше да се примирят единствено с 1:1 на "Енио Тардини ".

Иначе Саму Кастийехо даде задатък за "червено-черните " малко преди настъпването на 70-та минута, а малко по-късно втори гол на отбора беше анулиран с ВАР поради засада. И в края пристигна леденият душ от Бруно Алвеш, с което се възцари равенството като краен резултат.

Мачът стартира с напън на домакините, които имаха своите ранни шансове да открият резултата. В 13-та минута Фабио Чераволо нахлу в наказателното поле на противника и падна на земята, търсейки дузпа. Реферът обаче реши, че такава няма.

Само шест минути по-късно "дуковете " още веднъж бяха покрай попадението, когато Антонио Барила стреля мощно от границата на вратарското поле, само че топката профуча до лявата греда и попадение отново не падна за наслада на Милан.

Първият късмет за "росонерите " пристигна в 27-та минута, когато Фабио Борини се озова на стрелкова позиция пред вратарското поле, само че ударът му с глава от тази извънредно чиста позиция прелетя доста високо над вратата и статуквото се резервира.

В края на полувремето Парма имаше страховит късмет да поведе. В 39-та минута Фабио Чераволо на два пъти и Жервиньо при добавката след неговите удари не съумяха да преодолеят вратаря на гостите и в последна сметка Милан отърва кожата в тази обстановка. И почивката пристигна при нулево тъждество.

След подновяването на играта борбата беше равностойна и нямаше доста обстановки пред двете порти. Алесио Романьоли и Патрик Кутроне изпуснаха редките шансове за "червено-черните ", до момента в който Жервиньо на три пъти пропиля възможностите за домакините.

Така се стигна до 69-та минута, когато грандът от Милано най-сетне откри. Тогава Сусо проби по левия фланг и прати ужасно центриране пред вратарското поле, където Саму Кастийехо беше оставен непокрит и с глава препарира вратаря за 1:0.

Малко повече от четвърт час на първо място можеше да завърши, защото гостите стигнаха и до второ попадение, само че то беше анулирано поради засада. И това направи последните минути доста напрегнати, тъй като Парма се втурна лудо напред.

Първо Юрай Куцка беше покрай изравняването в 82-та минута, само че ударът му с глава от преференциална позиция мина на сантиметри над гредата. Всичко за "росонерите " обаче завърши като вяра за победа в 87-та минута.

Тогава ветеранът Бруно Алвеш извърши превъзходно директен свободен удар и прати топката тъкмо до лявата греда, правейки я безусловно неспасяема за вратаря Джанлуиджи Донарума и по този начин мачът завърши при еднакъв резултат.

След тази развръзка Милан остава на четвъртото място с 56 точки, само че към този момент може да бъде преместен от там, в случай че Рома се оправи в дербито с Интер. Парма е в долната половина на таблицата с 36 точки и на процедура няма защо да се бори, защото не се вижда по какъв начин ще изпадне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР