Милан беше глобен с 12 милиона евро заради нарушения на

...
Милан беше глобен с 12 милиона евро заради нарушения на
Коментари Харесай

Ще има ли право Милан да играе в евротурнирите догодина, ето какво реши УЕФА

Милан беше санкциониран с 12 милиона евро поради нарушавания на разпоредбите за финансов феърплей на европейската футболна централа.
Отборът е застрашен от възбрана за присъединяване в Шампионската лига и Лига Европа.
Тежкият удар за Милан идва по-малко от 24 часа, откакто отборът изненадващо отпадна от Лига Европа след издънка при гостуването на Олимпиакос и загуба с 1:3.
Глобата от 12 милиона ще бъде удържана на италианския гранд от наградния фонд, който им се поставя за присъединяване в груповата фаза на втория по мощ европейски клубен шампионат.
През юни УЕФА в началото наказа Милан със възбрана да взе участие в евротурнирите през този сезон, поради нарушаване на разпоредбите за разноски за привличане на футболисти и заплати през 2017-та година, само че " росонерите " апелираха пред Спортния трибунал и в последна сметка наказването им бе анулирано.
Според медиите в Италия проблемите за Милан идват точно от лятото на 2017, когато отборът смени благосъстоятелност и по-късно изхарчи огромна сума за привличането на огромен брой нови футболисти.
Какви условия би трябвало да извърши Милан, с цел да бъде позволен до евротурнирите и следващата година, разберете в sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР