Мила родна картинка – първолачета пеят Върви, народе възродени“.Умилителничко.Милите деца

...
Мила родна картинка – първолачета пеят Върви, народе възродени“.Умилителничко.Милите деца
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Във вас ни е надеждата, мили безкнижовни Пенчовци!

Мила родна картинка – първолачета пеят „ Върви, народе възродени “.

Умилителничко.

Милите деца – те към момента имат вяра, че науката е слънце, че книжовността е мощ нова и че народността не пада там, дето знаньето живей…

Според добре осведомени източници в учебните заведения към момента се споменавало стихотворението, с което обезвереният от мързела на наследника си дядо Славейков се опитал да го вкара в правия път – „ Пенчо бре,чети… “

Четенето, благи деца, е нездравословно – човек може да си скапе очите.

Нещо повече – четенето може да докара на човек куп неприятности! А не-четенето – единствено удоволствия и разцвет!

Ако, да речем, дядо ви Бойко Борисов беше чел инструкцията към смарт телефона си, щеше да знае, че тези машинки си имат камера и могат да вършат фотоси. И нямаше някои си вуйна Мата или пък чичо Хари да го снимат дибидюс, единствено по чекмеджета. А всички вестници да му се радват.

Но той не прочете и вестниците – и какво? Изкара си целия мандат и отново заран, обед и вечер прекъсва предаванията на малките екрани, с цел да ни дава ум.

За година и два месеца чичко ви Гешев и поискалият да остане неизвестен негов съученик, също прокурор, въпреки и не основен, можеха да научат испански толкоз добре, че да прочетат „ Дон Кихот “ в оригинал. Но те не научиха испански, а от горната страна на всичко не си направиха труда да прочетат двеста и деветнайсетте странички на преведената още през април предходната година испанска документи за някаква си къща в Барселона.

Затова, тъй като не ги прочетоха, в този момент чичко ви Гешев към момента е основен прокурор, а поискалият да остане неизвестен негов съученик – прокурор, въпреки и не основен!

Ако батко ви Костя Костадинов беше чел Истанбулската спогодба, несъмнено нямаше да убеждава хората, че в нея се планува експорт на български деца за потребностите на норвежки джендъри. Но той не я прочете, хората му повярваха и резултатите не закъсняха – партията му стана трета политическа мощ.

Но конвенцията е с доста страници, а персоналната карта – единствено с лице и опако. Та, в случай че чичо ви Карадайъ беше прочел не друго, а единствено какво написа до фотографията на неговата персонална карта, щеше да знае, че като български жител си има български президент и в случай че му се прище да се снима с президент преди избори, да върви да си се снима с него, а не с комшийския. Но той не я прочете – и в този момент всички му се умилкват, тъй като без неговите гласове нищо не може да стане.

Пък в случай че си беше чела партийния правилник, вуйна ви Корнелия в никакъв случай нямаше да изключи от партията си тия, които не са й симпатични. Ама тя дори не го прелисти и ги изключи – и то по този начин ги изключи, че даже съдът не можа да ги върне назад!

А в случай че батковците ви Кирчо и Асен четяха най-малко спортните страници на вестниците, щяха да знаят, че вторият си е втори, а не първи. И нямаше да бързат да сформират държавно управление преди първия. Но те не ги четат – и – о, знамение, първите им пристигнаха на крайници да ги кандърдисват да им услужат назаем с един министър председател на ротационен принцип.

Такива ми ти работи, благи деца, занапред да си знаете – в днешно време четенето единствено пречи! Затова – не си давайте напън, зарежете книгите, а като пораснете – единствено против стотачка персонално класната ви ще ви продиктува в слушалките на ушенцата отговорите на матурите, а след това – щракайте с пръсти – след това иде светлото ни безкнижовно бъдеще!

Във вас ни е вярата, благи безкнижовни Пенчовци!

Румен БЕЛЧЕВ
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР