Микровълновата печка е електроуред, който присъства в почти всяка къща.

...
Микровълновата печка е електроуред, който присъства в почти всяка къща.
Коментари Харесай

Какво никога не бива да поставяте в микровълнова печка?

Микровълновата печка е електроуред, който участва в съвсем всяка къща.

Но не всички си дават сметка за вредите, които някои артикули могат да причинят, в случай че се затоплят в него.

Френският уебсайт Sympa-Sympa.com разгласява лист с неща, които никога не би трябвало да поставяте в микровълнова.

1. Плодове



Някои плодове, като ябълките и бананите, просто ще изгубят част от усета и текстурата си, в случай че ги поставите в микровълнова печка. Гроздето даже може да избухне, а сушените плодове, като сушено грозде или кайсии, ще задимят кухнята ви.

2. Храни в картонена кутия



Те не са по никакъв начин практични – картонените кутии могат да се възпламенят в микровълновата печка. Ако са снабдени и с железна ръкохватка, могат и да повредят вечно фурната, написа Profit.bg

3. Фолио



Всички метали могат да разрушат микровълновата печка, тъй че в никакъв случай не си правете сходни опити. Фините метали, като фолиото, основават още по-сериозни опасности, все едно да поставите огромен тиган в микровълновата.

Храната няма да се затопли, тъй като металът отразява микровълните и те не доближават до ястието, което се съдържа в съда.

Финият метал ще всмуква електрическия ток, генериран вътре от микловълните и ще се затопли доста бързо, а това усилва доста риска от пожар.

4. Пластмаса



95% от затоплената пластмаса освобождава доста токсични химически изпарения. Въпреки че се счита, че някои типове пластмаса могат да се слагат в микровълнова фурна, опитвайте се да избягвате съдовете от пластмаса и полистирен, тъй като те освобождават нездравословни химически субстанции.

5. Яйца



Ако към момента не го знаете, огромната топлота ще сътвори доста пара под черупката и защото яйцето няма различен предпазен пласт, ще избухне. То няма безусловно да унищожи микровълновата ви печка, само че няма да ви е прелестно да чистите.

Ако въпреки всичко сте решили да приготвяте яйца в микровълнова, първо направете дребна дупка от горната страна, тъй че парата да може да излезе от яйцето.

6. Термочаши

Вярно е, че доста такива чаши могат да се топлят в микровълнова печка, само че върху тях би трябвало наложително да е конкретизирано, че са годни за стопляне в уреда. В най-хубавия случай те няма да разрешат стопляне на наличието, тъй като са основани, точно с цел да предотвратяват измененията в температурата.

В най-лошия случай те могат да разрушат микровълновата печка, тъй като множеството сходни чаши съдържат неокисляема стомана.

7. Замразено месо



Замразеното месо, даже затоплено до посочената температура за топене, се готви неравномерно. Вътрешността ще остане замръзнала, до момента в който горната част ще бъде сготвена.

8. Стари съдове

Старият порцелан, който обичате толкоз доста, в никакъв случай не би трябвало да доближава до микровълновата печка. Някои чаши и чинии, създадени преди 60-те години на предишния век, могат да излъчват радиация и също по този начин да съдържат олово и други тежки метали.

9. Хартиени пакети

Нищо не наподобява толкоз безобидно, колкото книжен пакет, само че той освен е рисков, а може да излъчва токсични изпарения. Поставени под интензивна топлота, те могат даже да се възпламенят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР