Микроскопични гъби може да се използват, за да поглъщат коронавируса,

...
Микроскопични гъби може да се използват, за да поглъщат коронавируса,
Коментари Харесай

Наногъби поглъщат коронавируса в човешкия организъм

Микроскопични гъби може да се употребяват, с цел да гълтам ковид, проникнал в човешкия организъм, заяви Ройтерс.

Учени от университета на Калифорния - Сан Диего са създали наногъби, хиляди пъти по-дребни от диаметъра на човешки косъм, за които се надяват да могат да се употребяват да притеглят и обезвреждат новия ковид.

Наногъбите са покрити с мембрани от белодробни или имунни кафези, сподели съавторът на проучването Лянфан Чжан от университета в Сан Диего. Тези клетъчни мембрани имат същите протеинови рецептори на повърхността, които коронавирусът употребява, с цел да проникне в човешките кафези. При лабораторни опити наногъбите сполучливо работят като стръв, с цел да привлекат и дезактивират ковид, оповестяват Чжан и екипът му в публикация в сп. " Нано летърс ".

" По принцип наногъбите могат да работят на всички места в организма ", споделя Чжан. " Ако директно въведем наногъби в белия дроб, те ще останат главно там. Но в случай че ги инжектираме в кръвта, те ще циркулират в кръвообращението и ще минават през всички органи ", разяснява той.

Наногъбите, които са биоразградими, са основани да пазят здравите кафези, без значение от това какъв вирус ги нападна, акцентира откривателят. На доктрина те могат да се употребяват за обезвреждане на разновидности и нови разновидности на вируса, споделя Чжан.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР